Inkoopofferte wijzigen/definitief maken in Profit

Je kunt inkoopoffertes raadplegen en wijzigen in Profit.

Of een inkoopofferte wijzigbaar is, hangt af van de status. Bij de status Onderhanden kun je alles wijzigen.

Bij de status Definitief geldt:

• Als de offerte definitief is en er is een inkooprelatie geselecteerd én de workflow 'Beoordelen inkoopofferte' wordt gebruikt, dan kun je de inkoopofferte niet meer wijzigen. Deze bevindt zich dan in de workflow. De status is dan Ter beoordeling. Als de offerte toch gewijzigd moet worden, laat dan de offerte afkeuren. De status wijzigt terug naar Onderhanden.

Inkoopofferte wijzigen/definitief maken in Profit:

1. Ga naar: Ordermanagement / Inkoopproces / Inkoopofferte.
  2. Selecteer eventueel een andere weergave om de status van de inkoopofferte te kunnen zien.

Purchs_Inkoopofferte wijzigen/definitief maken in Profit (10)

In de weergave Alle inkoopoffertes (offerte-aanvraag) kun je ook zien hoeveel offertes er al zijn ontvangen naar aanleiding van de offerteaanvraag.

3. Selecteer de inkoopofferte.
  4. Dubbelklik op de inkoopofferte om de boekingslay-out met o.a. de regels van de inkoopofferte te raadplegen en/of wijzigen:
    1. Wijzig de Offertedatum.
    2. Vul bij Vervaldatum de datum in tot wanneer de offerte geldig moet zijn en je dus beslist wilt hebben of je hem accepteert of niet. Vul bijvoorbeeld een datum over 2 maanden in.
    3. Ga naar het tabblad: Levering.
    4. Wijzig de Gewenste leverdatum.
    5. Ga naar het tabblad: Bijlage.
    6. Voeg bij Bijlage offerteaanvraag eventueel een bijlage toe waarop de inkooprelatie zijn offerte moet baseren.
    7. Selecteer een inkooprelatie als je dat nog niet gedaan hebt.
    8. Klik op: Voltooien.
  5. Klik op de actie: Offerteaanvragen om de eigenschappen van de inkoopofferte met de offerteaanvragen en ontvangen offertes, etc. te raadplegen.
    1. Ga naar het tabblad: Offerteaanvragen om de inkooprelaties aan wie een offerteaanvraag is/wordt gestuurd te raadplegen.

Je kunt daar de inkooprelatie uitnodigen, de offerteaanvraag e-mailen, terugtrekken of de inkooprelatie instellen.

2. Ga naar het tabblad: Ontvangen offertes.

Je kunt daar handmatig ontvangen offertes toevoegen en/of door inkooprelaties in OutSite ingestuurde offertes raadplegen. Ook kun je een inkoopofferte accepteren waarna de inkooprelatie in de inkoopofferte wordt gevuld.

6. Klik op: OK.
  7. Selecteer de inkoopofferte in de weergave.
  8. Klik op de actie: Definitief om de inkoopofferte handmatig definitief te maken terwijl de huidige status Onderhanden is. Er moet dan een inkooprelatie ingesteld zijn (hetzij handmatig, hetzij via de offerteaanvragen). Zie de gevolgen hierboven.

Direct naar

1. Inkoopofferte
  2. Inkoopofferte inrichten
  3. Inkoopofferte toevoegen
  4. Inkoopofferte wijzigen/definitief maken in Profit
  5. Offerteaanvragen gebruiken
  6. Inkoopoffertes (zonder offerteaanvraag)
  7. Inkoopofferte raadplegen in InSite
  8. Inkoopofferte beoordelen via workflow
  9. Inkoopofferte omzetten naar inkooporder

Process

Inkoopofferte

Work area

Ordermanagement