Contract medewerker toevoegen (België)

Let op:

Deze procedure geldt als je de functionaliteit België (functionaliteit) hebt geactiveerd.

Je kunt het contract van een medewerker verlengen, door een nieuwe contractregel toe te voegen.

De belangrijkste redenen voor een nieuwe contractregel zijn een contractverlenging en omzetten van een fulltime-contract naar een parttime-contract of omgekeerd. Ook bij andere wijzigingen met een specifieke ingangsdatum voeg je een contractregel toe.

Als de voorgaande contractregel nog geen einddatum heeft, wordt deze automatisch door Profit ingevuld (dit wordt de dag vóór de begindatum van het nieuwe contract). In het nieuwe contract worden de waarden van het oude contract automatisch overgenomen, maar je kunt de meeste waarden wijzigen.

Uitzonderingen:

• Bij in- en uitdiensttreding ontstaat wel een nieuwe contractregel, maar hiervoor gebruik je de 'In dienst wizard' en de 'Uit dienst wizard'.
  • Als de medewerker een andere werkgever krijgt, moet je deze bij de oude werkgever uit dienst melden en bij de nieuwe werkgever in dienst melden.

Als je een contract-, rooster- of functieregel toevoegt, zal Profit automatisch een salarisregel toevoegen met de begindatum van de contract-, rooster- of functieregel. De nieuwe regel is in die situatie een kopie van de voorgaande.

Contract toevoegen:

1. Ga naar: HRM / Medewerker / Medewerker.
  2. Open de eigenschappen van de medewerker.
  3. Ga naar het tabblad: Contract
  4. Klik op: Nieuw.
  5. Vul Begindatum contract in.
  6. Druk op: Tab.

Omdat de medewerker hetzelfde dienstverband houdt, kun je Soort medewerker en Werkgever niet wijzigen. Als je deze gegevens wel wilt wijzigen, dan meld je de medewerker uit dienst en daarna weer in dienst.

Let op:

Je kunt de waarde In dienst (i.v.m. dienstjaren) wijzigen door Loopbaanhistorieregels toe te voegen.

1. Klik op: Voltooien.
  2. Open de eigenschappen van het contract.
  3. Ga naar het tabblad van het betreffende Sociaal secretariaat.
  4. Vul het nummer in waaronder de medewerker bekend is bij het sociaal secretariaat.
  5. Selecteer de contractcategorie.
  6. Selecteer de duur van het contract bij Contract bepaalde duur.
  7. Selecteer het dienstverband bij Fulltime/parttime.
  8. Vul de einddatum van de opzegvergoeding.
  9. Bepaal of de medewerker onderworpen is aan arbeidsgeneeskunde.
  10. Ga naar het tabblad: Sociale zekerheid.
  11. Bepaal of RSZ van toepassing is.
  12. Bepaal of Onderworpen bijz. soc. zekerheid van toepassing is.
  13. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

1. Contract medewerker verlengen of wijzigen