Uitbetalen vakantietoeslag onderdrukken bij uit dienst

Als een medewerker uit dienst gaat, kan dit het ongewenste gevolg hebben dat de vakantietoeslag wordt uitbetaald. Je kunt het uitbetalen van de vakantietoeslag onderdrukken voor een medewerker.

Door het onderdrukken van de uitbetaling, draait Profit de reservering niet automatisch terug. Als je de reservering wilt terugdraaien, kun je in plaats van onderstaande procedure ervoor kiezen om het percentage van de vakantietoeslag bij de medewerker op 0,00 te zetten in de periode van uitbetaling.

Onderdrukken vakantietoeslag:

1. Ga naar: HRM / Medewerker / Medewerker.
  2. Open de eigenschappen van de medewerker.
  3. Ga naar het tabblad: Looncomponent.
  4. Klik op: Nieuw.
  5. Selecteer de looncomponent 'Vakantietoeslag'.
  6. Klik op: Voltooien.
  7. Open de eigenschappen van de parameter 'Vakantietoeslag bij uitdienst berekenen'.
  8. Klik op: Nieuw.
  9. Geef de begindatum op van de periode waarin de medewerker uit dienst gaat.
  10. Geef eventueel een einddatum op.

Als je een einddatum opgeeft, dan is dit minimaal de einddatum van de periode waarin de medewerker uit dienst gaat.

11. Vink Toepassen niet aan.
  12. Klik op: Voltooien.

Als je een minimum toepast, wijzig je de parameter 'Minimum toepassen' bij de medewerker en vink je Toepassen niet aan.

Process

Landelijke regelgeving

Work area

Payroll