InSite / OutSite toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden

AFAS biedt veel mogelijkheden om slechtzienden en blinden te laten werken met In-/OutSite. We noemen hieronder de belangrijkste punten.

Lees ook onze pagina over Digitoegankelijkheid op de AFAS Klantportal. Hier lees je hoe je je pagina's beter bereikbaar maakt en optimaliseert voor bijvoorbeeld mensen die kleurenblind zijn, slechtziend, laaggeletterd of een motorische beperking hebben.

Adviezen voor sitebeheerders:

• Zijn er blinden of slechtzienden in de organisatie? Vraag na wat voor hun het beste is m.b.t. het ontwerp en het gebruik van de site.
  • Gebruik een voorspelbare en consistente lay-out. Als Sitebeheerder heb je hiervoor uiteraard veel mogelijkheden in InSite.
  • Haal de alt-teksten bij een afbeelding weg, zodat er minder “ruis” is.
  • Het gebruik van kopteksten zoals h2 en h3 goed implementeren.
  • Gebruik contrasterende kleuren.

Voor gebruikers:

• (Braille)Toetsenbord vriendelijk
  • Je kunt een braille-toetsenbord koppelen
  • Je kunt inzoomen op de pagina’s tot 500%
  • Als je kleurenblind bent, kun je het Kleurenfilter in Windows toepassen (vanaf Windows 10). Je vindt dit onderdeel via Instellingen Toegankelijkheid / Kleurfilters. Pas de kleuren aan naar jouw voorkeur. Je kunt het filter in- en uitschakelen via de sneltoets Windows+Ctrl+ C (kleurenblindheidsmodus).
  • Elke OutSite-pagina kun je laten voorlezen via de Readspeaker plug-in die wij standaard meeleveren. Voor InSite is deze plug-in niet beschikbaar.
  • Lees ook de veelgestelde vraag: Het lettertype van Profit is klein. Hoe kan ik het lettertype aanpassen / vergroten?

Direct naar

1. Beginnen met InSite
  2. Sitebeheerder aanstellen
  3. InSite starten als medewerker
  4. Sneltoetsen in InSite gebruiken
  5. Wachtwoord vergeten
  6. Profielfoto toevoegen
  7. Gebruikerstaal vastleggen
  8. Zoeken in InSite
  9. Toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden