Projecten in InSite inrichten

Voordat je gebruik kunt maken van Projecten in InSite en/of OutSite moet je de functionaliteit inrichten.

Video

Beschrijving

Voordat de gebruikers van InSite bij de Projecten portal kunnen moet je het menu aan de site toevoegen en de typen pagina's voor Projecten activeren in de site.

Als je het menu Projecten toevoegt aan de site dan beschik je automatisch over een basispagina, een standaard projectpagina met basisinformatie, voor het raadplegen van Mijn projecten en Projecten.

Als je de functionaliteit Aanmaken project in InSite wilt (gaan) gebruiken, dan moet je projectprofielen inrichten en toevoegen. Een projectprofiel bevat een soort basisinrichting met voorkeurwaarden en instellingen van velden. Voor elk projectprofiel dat je in Profit toevoegt maakt Profit automatisch een profielspecifieke pagina aan in InSite. Deze wordt automatisch getoond bij de profielkeuze aan de gebruiker in InSite.

Je kunt ook Nacalculatie activeren als je de functionaliteit Uren boeken, Te accorderen uren, Geaccordeerde uren, Gereed te melden uren, Gereedgemelde uren in het menu Projecten beschikbaar wilt stellen.

Je kunt als sitebeheerder instellen wat een gebruiker van een project mag zien volgens een autorisatiemodel voor Projecten in InSite en OutSite.

  • Voor ge├»nteresseerden kun je een basispagina voor projecten beschikbaar stellen. De basispagina dient tevens als bron voor de pagina’s voor teamleden en de rol die ze spelen binnen het team.
  • Voor teamrollen kun je per teamrol instellen of voor deze rol de basispagina zichtbaar is of dat er voor de betreffende rol een specifieke projectpagina aangemaakt moet worden.

AFAS levert standaard de pagina mee voor de projectgroepmanager en de pagina voor de ge├»nteresseerde. Deze kun je naar wens aanpassen. Daarnaast kun je per teamrol een specifieke teamrolpagina aanmaken of koppelen. Ook voor externe teamleden (contacten) kun je via OutSite toegang tot de projectgegevens geven en (juist) voor die rollen specifieke pagina’s aanmaken.

Afhankelijk van welke rol iemand heeft bepaalt InSite/OutSite welke projectpagina het moet tonen.

Werkwijze

Zie ook