Cursus in InSite

Je kunt de cursussen en evenementen die je in Profit hebt ingericht, ook gebruiken in InSite en OutSite.

• Op InSite kun je medewerkercursussen beschikbaar stellen (ESS).
  • Op OutSite kun je klantcursussen beschikbaar stellen.

Inhoud

Voorbereiding

Inschrijven voor een cursus

Een medewerker kan zichzelf inschrijven voor een evenement. Een manager kan naast zichzelf ook 'zijn medewerkers' inschrijven.

Je kunt de inschrijflink bij een cursus kopiëren, zodat je deze bijvoorbeeld via e-mail kunt verspreiden. Met deze 'externe link' kan men dan een inschrijving opstarten.

Jezelf inschrijven voor een cursus (ESS)

1. Open de site.
  2. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Klik op: Inloggen.
  4. Klik op: Cursussen.
  5. Selecteer de juiste cursus met de juiste cursusdatum.

Let op:

Als een cursus is aangemaakt, is deze niet automatisch zichtbaar op een inschrijfpagina. Hiervoor moet de cursus eerst als document gepubliceerd worden.

Crm_Cursus_InSite (30)

6. Klik op: Inschrijven.

Medewerker inschrijven voor een cursus (MSS)

1. Open de site.
  2. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Klik op: OK.
  4. Klik op: Cursussen.
  5. Selecteer de juiste cursus.
  6. Selecteer de dag waarop de medewerker de cursus gaat volgen.
  7. Klik op: Inschrijven medewerkers.

Als je niet beschikt over deze actie kan het zijn dat in het pagina-onderdeel Deelnemers MSS in de eigenschappen het veld Weergaveacties tonen uitstaat. Dit zet je aan via Sitebeheer. (Eigenschappen paginaonderdeel, tabblad Weergave-instellingen).

Het kan ook zijn dat het pagina-onderdeel Deelnemers MSS nog niet is toegevoegd aan de inschrijfpagina van de cursus.

8. Selecteer de deelnemer(s).
  9. Klik op: Inschrijven.

Bevestiging inschrijving cursus

Als een deelnemer zich heeft ingeschreven ontvangt hij automatisch een bevestigingse-mail. Voorwaarde hiervoor is dat je een berichtsjabloon hebt gekoppeld.

Let op:

De e-mail kan alleen verstuurd worden als bij het contact een e-mailadres is ingevuld.

Profit plaatst automatisch elke bevestiging van een cursusinschrijving in het dossier van de deelnemer.

Bevestiging inschrijving cursus controleren:

1. Ga naar: CRM / Organisatie/persoon / Organisatie/persoon.
  2. Open de eigenschappen van de contactpersoon.
  3. Ga naar het tabblad: Cursusevenement.
  4. Hier zie je de cursussen waar deze contactpersoon zich voor heeft ingeschreven.
  5. Ga naar het tabblad: Dossier.
  6. Klik op: Opslaan en sluiten.

Uitschrijven bij een cursus (ESS)

Een medewerker kan zichzelf uitschrijven bij een cursus. Ook kan de manager zijn medewerker(s) uitschrijven.

Voordat je gebruik kunt maken van deze functionaliteit moet je de workflow Beoordelen afmelding inrichten.

Medewerker afmelden voor cursus (MSS)

Je kunt een medewerker afmelden voor een cursus. Je kunt de medewerker alleen afmelden voor een evenement van vandaag (huidige datum) of in de toekomst. Je doet dit via de medewerker stamkaart. zoals hieronder beschreven.

Inrichting:

1. Log in en start Sitebeheer.
  2. Open de medewerker stamkaart.
  3. Klik op: Bewerken.
  4. Klik op: Indeling.
  5. Klik op: Pagina-onderdeel toevoegen / Onderdeel uit bestaande pagina.
  6. Voeg de pagina Cursussen in, het type pagina is Medewerker cursus.

7. Open de eigenschappen van het nieuwe pagina-onderdeel.
  8. Vink het veld Weergaveacties tonen aan.
  9. Klik op: Aanpassen.

Medewerker afmelden voor cursus:

1. Open de medewerkerstamkaart.
  2. Vink de gewenste cursus aan en klik op de actie Afmelden.

Jezelf afmelden voor cursus (ESS)

Deelnemers kunnen zichzelf afmelden voor een cursus in InSite. Je kunt je alleen afmelden voor een evenement van vandaag (huidige datum) of in de toekomst.

Jezelf afmelden voor cursus:

1. Open InSite.
  2. Klik op: Cursussen.
  3. Selecteer de cursus waarvoor je je wilt afmelden.
  4. Klik op de actie: Afmelden.

Je krijgt nu de vraag of je zeker weet dat je je wilt afmelden voor de cursus.

5. Vul een reden (toelichting) in voor de afmelding.
  6. Klik op: Bevestigen.

De afmelding komt nu in de takenlijst van de verantwoordelijke deelnemer.

Als je je al eerder hebt afgemeld voor de cursus, en deze afmelding is nog in behandeling, krijg je daarvan een melding.

Je eigen cursus beheren (Outsite)

Een cursist op OutSite kan zijn eigen inschrijvingen beheren. Concreet betekent dit dat een cursist die niet aan de cursus wil deelnemen, zichzelf kan afmelden via InSite en OutSite. Daarnaast kan een cursist in OutSite niet alleen een introducé aanmelden, maar de introducé ook wijzigen of afmelden.

Cursist beheert zijn cursussen:

Een cursist kan in OutSite zijn eigen inschrijvingen beheren via de actie Beheren inschrijving.

Als de inschrijving geopend is, kan de cursist zich afmelden, de introducé afmelden of de introducé wijzigen. Als er geen introducé is, kan de cursist deze alsnog toevoegen. Deze mogelijkheden zijn afhankelijk van instellingen per cursus.

Na een afmelding wordt er een afmeldingsbericht verstuurd via de Profit Taakplanner, als het afmeldingsbericht is vastgelegd bij de cursus. Er kan een workflow gestart worden voor het verwerken van de afmelding.

Direct naar

1. Cursusmanagement
  2. Cursusadministratie inrichten
  3. Cursusartikel toevoegen
  4. Dagdelen toevoegen
  5. Cursus aanmaken
  6. Cursusberichten aanmaken
  7. Evenement aanmaken
  8. Cursustraject
  9. Deelnemers inschrijven, verplaatsen, uitschrijven en cursusbevestiging verzenden
  10. Presentielijst bijhouden
  11. Kortingsvouchers
  12. Cursusfacturering
  13. Bezettingsoverzicht raadplegen
  14. Bezetting per locatie raadplegen
  15. Aanwezigheidspercentage per cursus raadplegen
  16. Cursusevaluaties met enquêtes
  17. Cursus in InSite
  18. Cursus in OutSite
  19. Integratie cursussen met Profit Agenda
  20. Draaiboek