Document lezen en reactie toevoegen

In een documentsjabloon stel je in welke bezoekers een document mogen bekijken.

Document lezen:

1. Open een van deze overzichten:
    • Nog te lezen documenten
    • Documenten (Lezers)

Dit overzicht toont de documenten die de ingelogde gebruiker mag lezen.

Als je ingelogd bent, zie je de documenten waarop je als lezer rechten hebt. Ben je niet ingelogd, dan zie je alleen documenten waarop anonieme bezoekers rechten hebben.

2. Klik op de actie: Gelezen of, als het een verplicht document is, op Akkoord gelezen.

Oudere versies van een document blijven bewaard, als dit in het documentsjabloon van het document is ingesteld. Je kunt dan ook een oudere versie van het document openen.

Reactie aan document toevoegen:

Alleen ingelogde gebruikers kunnen reacties toevoegen, als dit is toegestaan op basis van het documentsjabloon. De Sitebeheerder kan reacties verwijderen.

1. Open het document waarop je wilt reageren.
  2. Vul de tekst van je reactie in en voeg eventueel een bijlage toe.
  3. Selecteer of je de reactie intern of zowel intern als extern wilt tonen bij Reactie zichtbaar.
  4. Klik op: Reactie plaatsen.

Reactie op een reactie:

Een document kan meerdere reacties van diverse gebruikers bevatten. Om overzicht te houden, kun je reageren op een reactie. De reactie waarop je reageert, wordt inline onderdeel van de nieuwe reactie.

De opmaak van de foto bij de reactie is iets gewijzigd. Als er geen foto beschikbaar is, wordt een identicon met de initialen van de gebruiker met een vaste achtergrondkleur getoond.

Reactie delen:

Je kunt een specifieke reactie delen via de onderstaande actie. Hierdoor wordt een URL naar het klembord gekopieerd die je bijvoorbeeld naar een collega kunt mailen. Als de collega op de URL klikt, wordt het document geopend en de pagina scrollt direct naar de reactie die je wilt delen. De reactie licht kort op, waardoor je kunt zien welke reactie je moet hebben. Dit is met name handig als er veel reacties zijn.

De ontvanger van de URL moet natuurlijk wel rechten hebben op het raadplegen van het document.

Meer informatie:

Direct naar

1. Documentmanagement
  2. Documentmanagement inrichten
  3. Document aanmaken auteur
  4. Document toevoegen als sitebeheerder
  5. Document lezen
  6. Overzicht documenten
  7. Pagina met beschikbaarheidsdatum en vervaldatum
  8. Document verplaatsen naar ander documentsjabloon
  9. Reacties op documenten raadplegen of verwijderen
  10. Gepubliceerd document verwijderen
  11. Documenten van het documentsjabloon