Favicon (icoon bij de URL) aanpassen

De Favicon is het icoon dat in de bovenbalk van de webbrowsers, zoals Chrome, Firefox en Edge voor het internet adres staat. Standaard is dit het AFAS-logo maar je kunt een eigen Favicon maken en in de site toepassen.

Eigen Favicon maken:

Je kunt zelf een Favicon maken via http://www.favicon.cc of via een andere toepassing. Sla de Favicon op als .ico-bestand.

Favicon aanpassen:

1. Log in en start Sitebeheer.
  2. Ga naar het tabblad: Site. Klik op: Eigenschappen.
  3. Ga naar het tabblad: Favorieten.
  4. Verwijder het icoon Afas.ico en koppel de nieuwe Favicon.
  5. Klik op: Aanpassen.

Help! Ik blijf het oude favicon zien.

Je computer of browser onthoudt vaak het favicon en kan daardoor de oude blijven tonen. Bezoek de site eventueel vanaf een apparaat waarop de site nog niet eerder bekeken is. Of verwijder de gegevens van de site of reset je favicon cache om te forceren dat het nieuwe favicon getoond wordt. Hoe je dit doet verschilt per browser/besturingssysteem. Zie bijvoorbeeld deze sites voor meer informatie:

• https://www.nullalo.com/en/how-to-delete-google-chrome-favicon-cache/
  • https://www.stirtingale.com/guides/2018/01/how-to-favicon-flush-2

Direct naar

1. Weblay-out en zones
  2. Header
  3. Inhoud
  4. Acties
  5. Footer
  6. Favicon aanpassen
  7. Snelkoppeling activeren voor mobiele telefoon en tablet