Kleuren

Je bepaalt de kleuren die in alle onderdelen van het thema gebruikt (kunnen) worden. Deze kleuren kun je gebruiken voor de verschillende teksten (lettertypes), achtergronden en dergelijke. Als je een kleur aanpast, verandert deze kleur in alle onderdelen waarin je deze kleur gebruikt.

Voorbeeld:

Kleur 2 is ingesteld als donkergrijs en deze wordt onder andere bij bepaalde tekstonderdelen gebruikt.

Als je kleur 2 wijzigt van donkergrijs naar donkerblauw, worden de gekoppelde tekstonderdelen ook donkerblauw.

Thema bewerken:

1. Log in en start Sitebeheer.
  2. Ga naar het tabblad: Thema.
  3. Selecteer het thema.

Het geselecteerde thema is een kopie van het thema InSite en heeft dezelfde kleuren. Als je zo de kleuren aanpast, zie je het effect direct in de site. Het gaat hierbij wel om een voorbeeld.

Kleuren instellen:

1. Klik op: Kleuren.

Je opent nu een kleurenpalet waar je de kleuren kunt instellen die je gebruikt in de site.

2. Klik op Gebruik bij de gewenste kleur. Hierdoor zie je waar deze kleur gebruikt wordt.

Als je de kleur aanpast, zullen alle getoonde onderdelen worden aangepast.

3. Sluit het scherm met de thema-onderdelen.
  4. Klik, achter de aan te passen kleur op het gekleurde vak.
  5. Klik op gewenste kleur.

6. Klik op: Aanpassen.

Je kunt ook kleuren instellen bij verschillende onderdelen, zoals het menu, groeperingen, etc.

Direct naar

1. Thema-editor InSite en OutSite
  2. Thema toevoegen, bewerken en in gebruik nemen
  3. Optionele onderdelen voor de site en site-onderdelen
  4. Kleurenset instellen
  5. Tekststijl instellen
  6. Onderdelen instellen
  7. Thema importeren en exporteren
  8. Lastig te vinden onderdelen
  9. Huisstijl