Nieuwe workflow insturen vanuit workflow

Je kunt vanuit een workflow een andere workflow (of meerdere workflows) starten. Hierbij kun je veldwaarden overhevelen van de workflow naar het nieuwe dossieritem. Het is niet mogelijk om een bijlage van een dossieritem/workflow over te nemen naar een nieuw dossieritem/workflow.

Daarnaast is dit alleen mogelijk bij eigen type dossieritems. Zie verder ook de uitleg over toestaan dat het nieuwe dossieritem kan worden aangepast, of niet.

Inhoud

Video

Voorbereiding

In de workflow koppel je een te starten type dossieritem. Controleer de inrichting van het te starten type dossieritem.

1. Ga naar: CRM / Dossier / Inrichting / Type dossieritem.
  2. Open het te starten type dossieritem, tabblad Algemeen.
  3. Vink het veld Aanleiding aan.
  4. Ga naar het tabblad Bestemming Extra).
  5. Zet de bestemming Dossier minimaal op Optioneel.

Workflow inrichten voor aanmaken nieuwe workflow

1. Ga naar: CRM / Dossier / Inrichting / Type dossieritem.
  2. Open de eigenschappen van het type dossieritem.
  3. Ga naar het tabblad: Workflows.
  4. Open de eigenschappen van de workflow.
  5. Voeg een actie toe waarmee je de nieuwe workflow aanmaakt.
  6. Selecteer het type dossieritem (je ziet alleen typen waarbij het veld Aanleiding is aangevinkt).
  7. Geef aan of het nieuwe dossieritem aanpasbaar is, of niet aanpasbaar. Bij een aanpasbaar dossieritem wordt het nieuwe dossieritem getoond nadat de gebruiker op de actie heeft geklikt. Vervolgens gaat het dossieritem de flow in.

Let op:

Een nieuw dossieritem kan in InSite of OutSite worden aangemaakt. Aanmaken in OutSite is alleen mogelijk als het nieuwe dossieritem niet wijzigbaar is.

Bij niet aanpasbaar gaat het dossieritem direct de flow in, het is dan essentieel dat alle velden goed gevuld zijn.

8. Je kunt veldwaarden opgeven die worden doorgegeven naar het nieuwe dossieritem. Als voor de nieuwe workflow kenmerken nodig zijn, moet je deze in ieder geval doorgeven.

Meerdere workflows insturen

Je kunt meerdere dossieritems achter elkaar aanmaken.

Plaats de acties en taken in een treintje achter elkaar en zorg ervoor, dat elke actie conditioneel wordt doorgestart. Dit doe je met de conditie Altijd.

Direct naar

1. Workflow bouwen

Process

Workflow

Work area

InSite/OutSite