Taak verwijderen uit bestaande workflow

Als je een verkeerde taak hebt gekoppeld aan een actie, kun je deze verwijderen. Bij het verwijderen van een taak worden ook de gekoppelde acties en taken verwijderd.

Je kunt ook een taak verwijderen zonder de gekoppelde actie en taken te verwijderen. Als je een taak verwijdert waarin een onderdeel zit waarheen verwezen wordt (vervolgtaak) vanuit een andere taak dan wordt dit onderdeel, met alle onderliggende taken en acties naar voren geplaatst.

Let op:

Als je een taak verwijdert krijg je geen melding. Als je de verkeerde taak hebt verwijderd kun je met Ctrl+Z het verwijderen ongedaan maken.

Een workflow ziet er als basis als volgt uit:

Ins_Actie verwijderen (10)

Na het verwijderen van de taak Afkeuren ziet de workflow er als volgt uit. De Beoordelen en Ter info taken blijven staan, maar de taak Afkeuren met alle onderliggende items wordt verwijderd.

Ins_Taak verwijderen (20)

Om een taak te verwijderen, zonder dat je de rest van de workflow verwijdert, kopieer je eerst de actie achter de taak die je wilt verwijderen. Na het verwijderen van de taak, kun je de gekopieerde actie plakken achter de taak.

Voorbeeld:

In bovenstaande workflow wil je de taak Accorderen verwijderen.

Je kopieert eerst de actie Accorderen achter de taak Accorderen. Hierna verwijder je de actie Afkeuren voor de taak Accorderen. Hierdoor verwijder je ook de achterliggende acties en taken.

Selecteer nu de taak Beoordelen en kies voor plakken. Je plakt hierdoor de gekopieerde actie achter de taak. Je behoudt hierdoor de actie en de achterliggende taken en actie.

Taak verwijderen uit bestaande workflow:

1. Open Profit.
  2. Ga naar: CRM / Dossier / Inrichting / Type dossieritem.
  3. Open de eigenschappen van het type dossieritem.
  4. Ga naar het tabblad: Workflows.
  5. Open de eigenschappen van de workflow.
  6. Selecteer de actie na de taak die je wilt verwijderen.
  7. Klik op: KopiĆ«ren.

Dit is de knop Ins_Knoppen in de workfloweditor (130) in de knoppenbalk.

8. Selecteer de actie voor de taak die je wilt verwijderen.
  9. Klik op: Verwijderen.

Dit is de knop Ins_Knoppen in de workfloweditor (90) in de knoppenbalk.

10. Selecteer de taak Afhandelen.
  11. Klik op: Plakken.

Dit is de knop Ins_Knoppen in de workfloweditor (60) in de knoppenbalk.

12. Wijzig de omschrijving van de gekopieerde taak.
  13. Klik op: Opslaan.
  14. Klik op: Concept publiceren.

Let op:

Bij het publiceren controleert Profit de geldigheid van de workflow. Is er bijvoorbeeld een taak zonder bestemming? Dan krijg je een foutmelding. Verhelp de fout en controleer de workflow nogmaals met F8. Als de workflow geen fouten bevat, publiceer je deze.

Direct naar

1. Workflow aanpassen
  2. Taak tussenvoegen in workflow
  3. Taak verwijderen
  4. Actie verwijderen
  5. Afbeelding gebruiker bij reactie
  6. Controles op foutmeldingen
  7. Gebruikers in een workflow bijwerken
  8. Workflow verwijderen of blokkeren

Process

Workflow

Work area

InSite/OutSite