Contante verkopen balie-/directfactuur

Je kunt contante verkopen (geld, pin en chip) via de journalisering van de balie-/directfactuur laten doorboeken. In de balie-/directfactuur selecteer je de betaalwijze.

Contante verkopen worden alleen doorgeboekt als integratiesoort Contante verkoop is ingericht. Deze integratiesoort wordt gebruikt bij het journaliseren van facturen met een betaalwijze anders dan Op rekening om de volgende aanvullende boeking te maken:

Contant

Debet

Credit

Rekening gekoppeld aan dagboek Baliekas (via dagboek Baliekas)

648,25

Aan Debiteur

648,25

Pin en chip

Debet

Credit

Tussenrekening betaalwijze (pin en chip)

648,25

Aan Debiteur

648,25

Contante verkopen via balie-/directfactuur:

1. Ga naar: Ordermanagement / Verkoopproces / Balie-/directfactuur.
  2. Klik op: Nieuw.

Sales_Journaliseren balie-/directfactuur

3. Selecteer de verkooprelatie/debiteur.
  4. Selecteer Contant bij Betaalwijze in de kop van de boekingslay-out (op het tabblad Algemeen).
  5. Vul balie-/directfactuur verder in, op de voor je gebruikelijke wijze.
  6. Klik op: Voltooien.

Zie ook:

Direct naar

1. Balie-/directfactuur
  2. Inrichten
  3. Balie-/directfactuur toevoegen
  4. Balie-/directfactuur snel toevoegen via overnemen orderregels
  5. Offerte omzetten naar balie-/directfactuur
  6. Balie-/directfactuur raadplegen
  7. Balie-/directfacturen via Output
  8. Pakbonnen afdrukken
  9. Facturen afdrukken
  10. Bepalen welke lay-out wordt gebruikt bij factuur
  11. Balie-/directfactuur vrijgeven
  12. Balie-/directfactuur crediteren
  13. Contante verkopen via balie-/directfactuur

Process

Balie-/directfactuur

Work area

Ordermanagement