Herberekenen kostprijs/VVP vanuit weergave

In de weergave van de samenstellingen beschik je over de actieknoppen Berekenen kostprijs en Berekenen verrekenprijs. Door middel van multiselect (Ctrl+S) kun je samenstellingen selecteren. Op het moment dat je dan één van beide acties start wordt voor alle geselecteerde samenstellingen de kostprijs of de verrekenprijs opnieuw bepaald.

Berekenen kostprijs:

1. Stel de berekenmethode in, als je dit nog niet gedaan hebt.
  2. Ga naar: Ordermanagement / Item / Samenstelling.
  3. Klik op: ActiesBerekenen kostprijs.
  4. Klik op: Ja.

Bij het uitvoeren van deze actie wordt van de geselecteerde samenstellingen de kostprijs berekend op basis van de kostprijs van de onderdelen. Hierbij wordt via de instellingen bepaald of ook de samenstellingen in de samenstellingen herberekend moeten worden.

Let op:

Voor Bakkerijen geldt altijd dat geen rekening wordt gehouden met samenstellingen in samenstellingen.

Na het uitvoeren van de actie wordt getoond hoeveel samenstellingen zijn gewijzigd.

Berekenen verrekenprijs:

Bij het uitvoeren van deze actie wordt van de geselecteerde samenstellingen de verrekenprijs berekend op basis van de verrekenprijs van de samenstellingen. Hierbij wordt via de instellingen bepaald of ook de samenstellingen in de samenstellingen herberekend moeten worden.

Let op:

Bij het uitvoeren van deze actie wordt gekeken naar de waarde van het veld Verrekenprijs automatisch bepalen. Van alle geselecteerde samenstellingen wordt de verrekenprijs opnieuw bepaald. Je kunt dit veld wel gebruiken om te filteren op de samenstellingen waarbij dit veld is geactiveerd.

1. Stel de berekenmethode in, als je dit nog niet gedaan hebt.
  2. Ga naar: Ordermanagement / Item / Samenstelling.
  3. Klik op: ActiesBerekenen verrekenprijs.
  4. Klik op: Ja.

Bij het uitvoeren van deze actie wordt van de geselecteerde samenstellingen de verrekenprijs berekend op basis van de verrekenprijs van de onderdelen. Hierbij wordt via de instellingen bepaald of ook de samenstellingen in de samenstellingen herberekend moeten worden.

Na het uitvoeren van de actie wordt getoond hoeveel samenstellingen zijn gewijzigd.

Direct naar

1. Vaste verrekenprijs in samenstelling
  2. Instellen berekenmethode VVP
  3. Bepalen verrekenprijs samenstelling in boekingslay-out
  4. Herberekenen kostprijs en/of vaste verrekenprijs vanuit de weergave
  5. Voorbeeld financiële mutaties samenstelling