Vaste verrekenprijs in samenstelling

Je kunt de vaste verrekenprijs (VVP) automatisch bepalen vanuit de onderdelen van de samenstelling.

De vaste verrekenprijs gebruik je voor het waarderen van je voorraad, voor de financiële boekhouding dus.

Inhoud

Beschrijving

Je kunt de vaste verrekenprijs (VVP) automatisch bepalen vanuit verrekenprijs van de onderdelen van de samenstelling. Je kunt ook handmatig een afwijkende verrekenprijs vastleggen.

Het is ook mogelijk de verrekenprijs van de samenstelling te berekenen op basis van de kostprijs van de onderliggende artikelen. Hiervoor voeg je het vinkveld Verrekenprijs o.b.v. kostprijzen toe aan de boekingslay-out van een samenstelling.

Werkwijze
Instellen berekenmethode Vaste Verrekenprijs

Je kunt de vaste verrekenprijs automatisch bepalen vanuit de onderdelen van de samenstelling. Daarvoor moet je eerst instellen welke berekenmethode je wilt gebruiken.

Berekenmethode instellen:

  1. Ga naar: Ordermanagement / Beheer / Instellingen.
  2. Ga naar het tabblad: Ordermanagement.
  3. Selecteer bij Berekeningsmethode VVP de berekenmethode van de vaste verrekenprijs van de samenstelling:
    1. Prijs van alle losse onderdelen (incl. losse onderd. subsamenst.): de uiteindelijke (kost- of verreken)prijs is de som van de losse artikelen, ongeacht of die in een (sub)samenstelling zitten of niet. Deze methode is de standaard methode.
    2. Prijs van onderdelen en subsamenstellingen: de uiteindelijke (kost- of verreken)prijs is de som van de losse artikelen en de samenstellingen, waarbij de samenstelling in de samenstelling (of dieper) niet wordt herberekend.