Serienummer in verkooporder

Je kunt serienummers gebruiken in zowel het inkoop- als het verkooptraject. In een verkooporder ben je niet verplicht de serienummers op te geven.

Verkooporder met serienummer toevoegen:

1. Ga naar: Ordermanagement / Verkoopproces / Verkooporder.
  2. Klik op: Nieuw
  3. Selecteer eventueel de boekingslay-out als er meerdere boekingslay-outs aanwezig zijn.

Je ziet nu de boekingslay-out.

4. Vul de velden in de kop van de boekingslay-out.
  5. Voeg de regel toe met het serieartikel.
  6. Voltooi de regel. Het subboekingsscherm voor de serienummers wordt niet automatisch geopend.
  7. Klik eventueel op de actie Serienummers om serienummers te selecteren of toe te voegen in het subboekingsscherm. Dit is niet verplicht.
  8. Klik op de actie: Serienummers verzamelen als je meerdere serienummers in één keer wilt selecteren.
    1. Vink de serienummers aan.
    2. Klik op: Voltooien.
  9. Selecteer een regel en klik op de actie Eigenschappen serienummer als je meer informatie over een serienummer wilt raadplegen.
  10. Voltooi de order.

Direct naar

1. Serie-artikel
  2. Inrichten
  3. Serieartikel toevoegen
  4. Serie-artikel raadplegen
  5. Serienummers automatisch genereren
  6. Serienummers handmatig toevoegen aan serieartikel
  7. Serienummer wijzigen
  8. Serienummer in inkooporder
  9. Serienummer in ontvangst
  10. Serienummer in verkooporder
  11. Serienummer in pakbon
  12. Dossieritem toevoegen aan serienummer
  13. Serie-artikel retourneren