Serie-artikel toevoegen

Een serie-artikel is een speciaal type artikel waarvan ieder exemplaar een uniek serienummer krijgt.

In de artikeleigenschappen kun je aangeven of het wel of niet verplicht is een serienummer in te vullen. Hierdoor kan het voorkomen dat de voorraad aantallen niet overeen komen met het aantal serienummers. Via een instelling in de boekingslay-out kun je het serienummer alsnog verplicht maken.

Serie-artikel toevoegen:

1. Ga naar: Ordermanagement / Item / Artikel.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Vul een Itemcode en een Omschrijving in.
  4. Vink Omschrijving te wijzigen aan als je wilt dat bij bijvoorbeeld het toevoegen van een order de omschrijving nog te wijzigen is.
  5. Selecteer de Artikelgroep waar het artikel bijhoort. Per artikelgroep is o.a. vastgelegd hoe Profit de inkoop en verkoop moet verwerken in Profit Financieel.
  6. Vink Voorraad bijhouden aan want je hebt of krijgt de artikelen met de serieunummers doorgaans op voorraad.
  7. Selecteer de Basiseenheid. Bij een serie-artikel kun je één basiseenheid vastleggen.
  8. Selecteer de Btw-tariefgroep. O.a. aan de hand hiervan bepaalt Profit de btw op de factuur.
  9. Klik op: Volgende.
  10. Selecteer Serienummerartikel bij Artikeltype.
  11. Vink Autonummering serienummer aan als je niet telkens handmatig nummers wilt toevoegen maar automatisch.
  12. Klik op: Volgende.
  13. Stel bij de voorraadinstellingen Uitlevervolgorde in.
    1. Selecteer FIFO (first in, first out) of LIFO (last in, first out) als je automatisch pakbonnen wilt genereren waarbij Profit zelf de serienummers volgens je hier ingestelde methode selecteert.
    2. Selecteer LIFO als je Pakbonnen genereren vanuit ontvangst wilt gebruiken.
    3. Als je Geen uitlevervolgorde instelt en je wilt automatisch pakbonnen genereren, moet je al in de verkooporder de serienummers selecteren. Als je Geen uitlevervolgorde instelt kun je wel handmatig een pakbon toevoegen waarbij je dan de serienummers selecteert.
  14. Vul de overige velden in.
  15. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

1. Serie-artikel
  2. Inrichten
  3. Serieartikel toevoegen
  4. Serie-artikel raadplegen
  5. Serienummers automatisch genereren
  6. Serienummers handmatig toevoegen aan serieartikel
  7. Serienummer wijzigen
  8. Serienummer in inkooporder
  9. Serienummer in ontvangst
  10. Serienummer in verkooporder
  11. Serienummer in pakbon
  12. Dossieritem toevoegen aan serienummer
  13. Serie-artikel retourneren