Genereren van projectfacturen (met concepten)

Je kunt de concepten met de status Factureerbaar factureren. Dat zijn dus de concepten die vrijgegeven zijn voor facturatie.

Hiervoor genereer je een projectfactuur.

Let op:

Het is niet mogelijk factuurregels toe te voegen of velden in bestaande regels te wijzigen (met uitzondering van vrije velden) in een automatische projectfactuur als de factuur uit concepten komt. Dit is ingesteld omdat anders de berekening van de OHW totalen niet meer overeenkomt.

Geen aantallen bij plusregels op conceptfactuur

Het kan voorkomen dat de aantallen bij de plusregels op de conceptfactuur niet worden getoond. Dit komt doordat de aantallen die je meegeeft bij plusregels niet worden overgenomen in het veld Aantal in de projectfactuur omdat je dit veld later nog kunt aanpassen in de projectfactuur. Je kunt het opgegeven aantal wel tonen in de boekingslay-out en rapportlay-out van de projectfactuur. Je moet dan het veld Factuuraantal opnemen in de boekingslay-out via: Algemeen / Beheer / Boekingslay-out.

Inhoud

Projectfacturen (met concepten) via Projecten-module/Facturatiecockpit

De vrijgegeven concepten met status Factureerbaar genereer je tot projectfacturen.

Dit kan via de Projecten- module of via Financieel.

Genereren projectfacturen:

1. Ga naar:
    • Projecten / Facturering / Concepten factureren
    • Financieel / Facturering / Facturatiecockpit, actie Factureren concepten.
  2. Vul de velden Administratie en Factuurdatum in.
  3. Vink Alle facturen automatisch verstrekken na voltooien aan als je meteen de facturen wilt afdrukken/e-mailen. Dit doet Profit volgens de standaard instellingen. Wil je deze niet gebruiken? Verstrek dan nĂ¡ genereren en vink dit veld niet aan.
  4. Klik op: Volgende.
  5. Selecteer nu de concepten die je wilt factureren.

Je ziet zowel de regels voor Verzamelfacturen over alle onderdelen als de regels voor alleen projecten. De regels voor de verzamelfactuur zet Profit nu alleen klaar. Deze moet je factureren via de Verzamelfactuur-functie in Financieel.

6. Klik op: Voltooien
  7. Vul de velden in.
  8. Klik op: Volgende
  9. Vul de velden in.

Let op:

Via de knop Verdichting onderin het scherm kun je de verdichtingstekst nog aanpassen.

10. Klik op: Volgende
  11. Selecteer de gewenste sortering.
  12. Klik op: Voltooien

Concepten op de Verzamelfactuur genereren

Je kunt Verzamelfacturen met concepten over bijna alle modules heen maken.

Bijvoorbeeld een factuur voor een verkooprelatie waarop zowel het abonnement, een abonnement met voorschot, als ook de relevante conceptregels zijn opgenomen. Je factureert zo'n gecombineerde Verzamelfactuur via Profit Financieel.

Het klaarzetten van de regels kan ook via de verzamelfactuur-functie, maar ook via de wizard voor het automatisch genereren.

Dit moet je eerst inrichten.

Zie:

Projectfacturen (met concepten) crediteren

Als je de projectfactuur vanuit concepten automatisch genereert, kun je deze crediteren.

Wat niet mogelijk is is deels crediteren (zoals met gewone projectfacturen wel kan). Ook de creditfactuur heeft namelijk invloed op de OHW totalen. Daarom kun je alleen de hele projectfactuur crediteren.

Als je een deel wil crediteren kun je wel handmatig een nieuwe creditfactuur aanmaken.

Ook Terugdraaien nacalculatie en termijn is niet mogelijk bij nacalculatieregels die via concepten gefactureerd zijn.

Direct naar

1. Concepten (conceptfacturering)
  2. Conceptfacturering inrichten
  3. Concepten genereren/toevoegen
  4. Concepten bewerken
  5. Concepten beoordelen, vrijgeven voor facturering, blokkeren of uitstellen
  6. Projectfacturen genereren
  7. Abonnement met voorschotfactuur