Pakbon handmatig toevoegen vanuit verkooporder

In Profit Ordermanagement kun je verkooporders eenvoudig handmatig omzetten naar pakbonnen waarna je in de pakbonnen nog gegevens kunt aanpassen en toevoegen.

Je kunt pakbonnen op verschillende manieren toevoegen:

• handmatig vanuit de weergave van de verkooporders
  • handmatig vanuit het eigenschappenscherm van een verkooporder
  • automatisch via de actie Genereren pakbon
  • vanuit de voorcalculatie in Profit Projecten als je daar een licentie voor hebt
  • handmatig via de menukeuze Pakbon.

Wil je op basis van een order een pakbon toevoegen, dan voeg je een pakbon toe vanuit de order of neem je een order over vanuit de pakbon.

Voorwaarden voor goed overnemen van de regels uit de order naar de pakbon zijn:

1. Er moet genoeg voorraad zijn voor de regel (of voor de order als geheel).

In de volgende situaties is dit niet het geval:

1. Als slechts een deel van de regel voorradig is en bij de debiteur staat in het veld Leveringsconditie dat een verkooporder volledig uitgeleverd moet worden, kun je geen van de regels overnemen naar de pakbon. Van deze instelling bij de debiteur kun je in de verkooporder nog afwijken door daar het veld Leveringsconditie in de kop op te nemen.
    2. Als de order een samenstelling bevat die je eerst nog moet assembleren, is daar ook geen voorraad voor en geldt het voorgaande.
    3. Het magazijn in de verkooporder en het magazijn waar de voorraad ligt moeten overeenkomen, anders wordt een voorraadtekort geconstateerd. Wijzig het magazijn in de kop/regel van de order. Zie: order bij meerdere magazijnen.
    4. Er is wel voorraad, maar deze verkooporder is automatisch (via bestelvoorstel in het artikel, optie Altijd (gehele orderregel loopt via inkooporder) toegewezen aan een inkooporder die nog niet binnen is. Je kunt via orderplanning een andere inkooporder toewijzen.
  2. De order mag niet op wachtorder staan (deels of geheel). Van een wachtorder wordt normaal nooit automatisch een pakbon gemaakt.

Pakbon handmatig toevoegen vanuit verkooporder-weergave:

1. Ga naar: Ordermanagement / Verkoopproces / Verkooporder.
  2. Selecteer de order waarvan je een pakbon wilt maken.
  3. Klik op de actie: Aanmaken pakbon.

Je ziet nu de vraag of je van de geselecteerde verkooporder een pakbon wil maken.

4. Klik op: Ja

De pakbon is toegevoegd op basis van de order.

5. Selecteer de boekingslay-out.

Je ziet nu de pakbon.

6. Klik op: Opslaan en sluiten.

Van verkooporder naar pakbon via het eigenschappenscherm van een verkooporder:

1. Ga naar: Ordermanagement / Verkoopproces / Verkooporder.
  2. Open de eigenschappen van de order die je wilt omzetten naar een pakbon.
  3. Selecteer de boekingslay-out.
  4. Klik op: Opslaan en sluiten.
  5. Klik onderin het scherm, op de actie Aanmaken pakbon.

Je ziet nu de vraag of je van de geselecteerde order een pakbon wilt maken.

6. Klik op: Ja.
  7. Handel de pakbon verder af.

Direct naar

1. Verkooporder
  2. Verkooporder toevoegen
  3. Afroeporders
  4. Verkooporder met vooruitbetaling
  5. Verkooporder met aanbetaling
  6. Verkooporder raadplegen
  7. Verkooporder wijzigen
  8. Verkooporders verstrekken
  9. Toegewezen inkooporder
  10. Pakbon toevoegen vanuit verkooporder
  11. Verkooporder afhandelen