Integratiesoort Voorraad inrichten

Dit houdt in dat je de dagboeken selecteert waarop Profit de mutaties in de voorraad financieel journaliseert. Ook richt je in welke omschrijving je hanteert in de journaalpost die doorgeboekt wordt naar Profit Financieel.

Je moet voor het toevoegen van integratiesoorten geautoriseerd zijn.

Integratiesoort toevoegen:

1. Ga naar: Algemeen / Inrichting / Integratie-instellingen / Integratiesoort.
  2. Klik op: Nieuw
  3. Selecteer een administratie.
  4. Selecteer de integratiesoort Voorraad (07).
  5. Selecteer het dagboek waarin je de journaalpost wilt boeken. Bijvoorbeeld Voorraadboek. (Bij integratiesoort Voorraad kun je geen dagboek voor creditnota's selecteren, zoals bij de andere integratiesoorten). Het dagboek moet van het soort 'memoriaal' zijn (variabel memoriaal of memoriaal met vaste tegenrekening).
  6. Selecteer de omschrijving die je wilt hanteren voor de journaalpost die doorgeboekt wordt naar Profit Financieel. De waarden die je hier kunt selecteren zijn afhankelijk van de integratiesoort. Bij Voorraad is dit alleen Bron + omschrijving bron. Deze optie wordt bijvoorbeeld bij een verkoopfactuur: [vkf] Factuur.

Let op:

Bij de integratiesoort Voorraad is de standaard omschrijving de omschrijving die voor financieel gebruikt wordt.

Als je factureert per verkooprelatie en je hebt de integratiesoort ingesteld op Bron + omschrijving project dan kan Profit de omschrijving van het project / de projecten niet ophalen. Profit valt dan terug op de debiteur als omschrijving van de boeking, dus Bron + naam factuurrelatie.

7. Klik op: Volgende.
  8. Selecteer een grootboekrekening bij RC kostprijs verkoop.
  9. Selecteer een grootboekrekening bij RC inkoop.
  10. Selecteer eventueel een afwijkende grootboekrekening bij Result./RC voorraadoverb. Hierop boekt Profit het resultaat/saldo bij voorraadoverboekingen.

Als je bijv. vaste verrekenprijzen per magazijn hanteert, en je voert een magazijnverplaatsing uit, kan het verschil op een aparte rekening geboekt worden die je hier selecteert.

11. Klik op: Voltooien.

Zie ook:

Integratiesoort controleren/wijzigen:

1. Ga naar: Algemeen / Inrichting / Integratie-instellingen / Integratiesoort.
  2. Open de integratiesoort Voorraad.

Bij Dagboek zie je het dagboek waar de voorraadmutaties geboekt gaat worden. Bij Omschrijving financieel is Bron + omschrijving bron geselecteerd. Dit is bij voorraad de enige optie.

3. Selecteer een grootboekrekening bij RC kostprijs verkoop.
  4. Selecteer een grootboekrekening bij RC inkoop.
  5. Selecteer eventueel een afwijkende grootboekrekening bij Result./RC voorraadoverb. Hierop boekt Profit het resultaat/saldo bij voorraadoverboekingen.
  6. Als je bijv. vaste verrekenprijzen per magazijn hanteert, en je voert een magazijnverplaatsing uit, kan het verschil op een aparte rekening geboekt worden die je hier selecteert.

Klik op: Opslaan en sluiten

Direct naar

1. Inrichting voorraad
  2. Voorraad activeren
  3. Integratiesoort
  4. Artikelgroep
  5. Magazijnlocaties toevoegen
  6. Locaties collectief verwijderen
  7. Artikeldimensies
  8. Meerdere magazijnen
  9. Meer administraties waarvan een met voorraad
  10. Voorraad in meerdere voorraadadministraties
  11. CBS-aangifte
  12. Inventarisatie inrichten
  13. Barcodescanner inrichten