Abonnement met factuurcyclus van een maand (M1) waarbij de eerste maand gratis is

In dit voorbeeld voeg je een abonnement toe met een factuurcyclus van een maand (M1) waarbij de eerste maand gratis is. Het abonnement gaat in per 1 april. Je factureert op 15 april, maar Profit mag dit abonnement dan niet factureren.

Abonnement met factuurcyclus van een maand (M1) waarbij de eerste maand gratis is:

• Begindatum abonnement: 1 april huidig jaar.
  • Begindatum factuurcyclus: 1 mei huidig jaar.
  • Cyclus facturering: Maand.
  • Eerste factuurrun: 15 april huidig jaar.
  • Abonnement is de eerste maand gratis en Profit mag dus nog niet factureren.

Abonnement toevoegen:

1. Ga naar: Abonnementen / Abonnement / Abonnement.
  2. Klik op: Nieuw.

Je ziet nu de boekingslay-out voor het toevoegen van een abonnement.

3. Selecteer een waarde bij Organisatie/persoon.
  4. Vul bij Begindatum abonnement 1 april van het huidige jaar in.
  5. Selecteer een waarde bij Type abonnement.

Je kunt het type abonnement gebruiken bij rapportages of voor een selectie van abonnementen tijdens de facturering. Vul de overige velden in.

6. Als je de kop van de boekingslay-out gevuld hebt voeg je een regel toe:
    1. Selecteer een waarde bij Itemcode.
    2. De Begindatum wordt automatisch overgenomen uit de kop van het boekingslay-out. In dit geval vult Profit hier 1 april van het huidige jaar.
    3. Vul bij Factureren vanaf 1 mei van het huidige jaar in (omdat de eerste maand gratis is).

Als je nu op 15 april factureert zal Profit het abonnement niet factureren. Profit factureert dit abonnement pas op (of na) 15 april van het huidige jaar.

7. Vul eventueel de overige velden in de boekingsregel in.
  8. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

1. Voorbeelden inrichting abonnementen
  2. Factuurcyclus van maand (M1) - eerste maand gratis
  3. Factuurcyclus van maand (M1) - direct factureren
  4. Factuurcyclus van maand (M1) - factuurdatum later
  5. Factuurcyclus van maand (M1) - naar rato factureren
  6. Factuurcyclus van halfjaar (M6)
  7. Factuurcyclus van 1 jaar (J1) - gehele jaar factureren
  8. Factuurcyclus van 1 jaar (J1) - eerst jaar naar rato, volgende jaren gehele jaar factureren