Voorbeeld maandabonnement - direct factureren

In dit voorbeeld voeg je een abonnement met een factuurcyclus van een maand (M1) toe, waarbij de eerste maand niet gratis is en je meteen gaat factureren. Het abonnement gaat in per 1 april van het huidige jaar. Op 15 april van het huidige jaar genereer je de facturen en Profit moet dit abonnement dan wel factureren.

Abonnement met factuurcyclus van een maand (M1) waarbij de eerste maand niet gratis is en meteen factureren:

• Begindatum abonnement: 1 april huidig jaar.
  • Begindatum factuurcyclus: 1 mei huidig jaar.
  • Cyclus facturering: Maand.
  • Eerste factuurrun: 15 april huidig jaar.
  • De eerste maand is niet gratis en je factureert direct op 15 april van het huidige jaar.

Abonnement toevoegen:

1. Ga naar: Abonnementen / Abonnement / Abonnement.
  2. Klik op: Nieuw.

Je ziet nu de boekingslay-out voor het toevoegen van een abonnement.

3. Selecteer een waarde bij Organisatie/persoon
  4. Vul bij Begindatum abonnement 1 april van het huidige jaar in.
  5. Selecteer een waarde bij Type abonnement.

Je kunt het type abonnement gebruiken bij rapportages of voor een selectie van abonnementen tijdens de facturering.

6. Ga naar het tabblad: Cyclus.
    1. Vul M1 in bij Cyclus facturering.
    2. Vul '1 mei huidig jaar' in bij Begindatum factuurcyclus.
  7. Vul eventueel de overige velden in de kop van de boekingslay-out.
  8. Als je de kop van de boekingslay-out gevuld hebt voeg je een regel toe.
    1. Selecteer een waarde bij Itemcode.
    2. De Begindatum wordt automatisch overgenomen uit de kop van het boekingslay-out. In dit geval vult Profit hier 1 april van het huidige jaar.
    3. Vul bij Factureren vanaf '1 april huidig jaar' in.

Profit neemt het abonnement op 15 april mee in de factuurrun (en factureert dus). De begindatum van de cyclus blijft 1 mei huidig jaar.

9. Klik op: Opslaan en sluiten.
  10. Voeg een nieuwe regel toe aan het abonnement met als begindatum en factuurdatum 1 mei huidig jaar.

De beide regels van het abonnement factureert Profit pas op (of na) 1 mei van het huidige jaar.

11. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

1. Voorbeelden inrichting abonnementen
  2. Factuurcyclus van maand (M1) - eerste maand gratis
  3. Factuurcyclus van maand (M1) - direct factureren
  4. Factuurcyclus van maand (M1) - factuurdatum later
  5. Factuurcyclus van maand (M1) - naar rato factureren
  6. Factuurcyclus van halfjaar (M6)
  7. Factuurcyclus van 1 jaar (J1) - gehele jaar factureren
  8. Factuurcyclus van 1 jaar (J1) - eerst jaar naar rato, volgende jaren gehele jaar factureren