Voorbeeld maandabonnement - facturatiedatum later

In dit voorbeeld voeg je een abonnement toe met een factuurcyclus van een maand (M1) waarbij de eerste maand niet gratis is. Het abonnement gaat in per 01-01-2018. Op 01-01-2019 factureer je en Profit moet dit abonnement dan wel factureren.

Abonnement met factuurcyclus van een maand (M1) waarbij de eerste maand niet gratis is. Het abonnement gaat in per 01-01-2023.

• Begindatum abonnement: 1 januari huidig jaar.
  • Begindatum factuurcyclus: 1 januari volgend jaar.
  • Cyclus facturering: Maand.
  • Eerste keer factureren: op 2 januari van het volgende jaar waarin je het gehele huidige jaar en januari volgend jaar factureert.

Abonnement toevoegen:

1. Ga naar: Abonnementen / Abonnement / Abonnement.
  2. Klik op: Nieuw.

Je ziet nu de boekingslay-out voor het toevoegen van een abonnement.

3. Selecteer een waarde bij Organisatie/persoon.
  4. Bij Begindatum abonnement vul je 01-01-2023 in.
  5. Selecteer een waarde bij Type abonnement.

Je kunt het type abonnement gebruiken bij rapportages of voor een selectie van abonnementen tijdens de facturering.

6. Ga naar het tabblad: Cyclus.
    1. Vul M1 in bij Cyclus facturering.
  7. Vul eventueel de overige velden in de kop van de boekingslay-out.
  8. Als je de kop van de boekingslay-out gevuld hebt voeg je een regel toe:
    1. Selecteer een waarde bij Itemcode.
    2. Vul bij Begindatum 01-01-2023 in en bij Factureren vanaf 01-01-2024.

Als je nu op 2 januari 2024 de factuurrun start factureert Profit het abonnement. De begindatum van de cyclus blijft op 01-02-2023 staan. Je kunt het abonnement pas weer factureren op (of na) 01-02-2023.

9. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

1. Voorbeelden inrichting abonnementen
  2. Factuurcyclus van maand (M1) - eerste maand gratis
  3. Factuurcyclus van maand (M1) - direct factureren
  4. Factuurcyclus van maand (M1) - factuurdatum later
  5. Factuurcyclus van maand (M1) - naar rato factureren
  6. Factuurcyclus van halfjaar (M6)
  7. Factuurcyclus van 1 jaar (J1) - gehele jaar factureren
  8. Factuurcyclus van 1 jaar (J1) - eerst jaar naar rato, volgende jaren gehele jaar factureren