Country-by-Country gegevens importeren

Bij het uitwerken van de Country-by-Country rapportage is het mogelijk om (met behulp van een importbestand) een aantal CbCr-gegevens te importeren. Je kunt landen en vennootschappen voor de Country-by-Country rapportage importeren. Het voordeel hiervan is dat je de cijfers niet handmatig hoeft in te voeren. Hierdoor bespaar je tijd en voorkom je fouten bij het invullen van de rapportage.

Beschrijving

In plaats van het handmatig vullen van de Country-by-Country rapportage kun je er ook voor kiezen om landen en vennootschappen te importeren. Je start de Country-by-Country import bij het uitwerken van de rapportage op het tabblad Import. Met de Country-by-Country import zorg je er voor dat:

• Landen aan de rapportage worden toegevoegd;
  • Vennootschappen aan een land in de rapportage worden toegevoegd;
  • Gegevens in bestaande landen niet worden bijgewerkt;
  • Al in de rapportage aanwezige vennootschappen (die niet in het importbestand staan) worden verwijderd.

Meer informatie:

Je kunt de Country-by-Country gegevens alleen importeren met een puntkomma (;) gescheiden bestand, bijvoorbeeld een .csv-bestand. Er is een importsjabloon beschikbaar dat je kunt gebruiken bij het importeren van Country-by-Country-gegevens. Klik hier om het importsjabloon te downloaden.

Houd bij het importeren van CbCr-gegevens rekening met de volgende aandachtspunten

Om de CbCr-import goed te laten verlopen moet het importbestand aan de volgende voorwaarden voldoen

Country-by-Country gegevens importeren:

1. Open InSite.
  2. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Klik op: Fiscaal.
  4. Klik op: Vpb.
  5. Open de cockpit van de cliënt Vpb.
  6. Klik op: CbCr 20XX.

Country-by-Country rapportages die je al hebt uitgewerkt vind je terug in de weergave Aangiften in de cockpit van de cliënt Vpb. Je kunt vanuit deze weergave een bestaande CbCr-rapportage openen en aanpassen.

7. Klik op: Import.

Tax_Country-by-Country gegevens importeren

8. Klik op: Bestand kiezen bij Importbestand.
  9. Selecteer het importbestand. Om de import goed te laten verlopen moet het importbestand een puntkomma (;) gescheiden bestandsformaat hebben.
  10. Klik op: Openen.
  11. Klik op: Importeren.

De gegevens uit het importbestand worden ingelezen in de Country-by-Country rapportage.

12. Als de import klaar is zie je in het logboek hoeveel regels uit het importbestand aan de Country-by-Country rapportage zijn toegevoegd.

Van de regels die niet in de rapportage geïmporteerd konden worden, kun je in het logboek raadplegen waarom de import is mislukt.

Direct naar

1. Country-by-Country
  2. Country-by-Country uitwerken
  3. Country-by-Country gegevens importeren
  4. Standaardrapportage Country-by-Country afdrukken
  5. Country-by-Country aangifte controleren
  6. Country-by-Country aangifte verzenden
  7. Country-by-Country aangifte vrijgeven