Ontvangen aanslag controleren met ingestuurde aangifte Profit

Het kan gebeuren dat je van de Belastingdienst een aanslag ontvangt die afwijkt van de aangifte die je aan de Belastingdienst hebt verstuurd. Door de conceptaangifte te vergelijken met het aangiftebericht kun je de verschillen controleren. De conceptaangifte is gebaseerd op de door jou aangemaakte aangifte. Het aangiftebericht geeft de bedragen aan die naar de Belastingdienst zijn verstuurd.

Let op:

Als je de aangifte na het verzenden hebt vrijgegeven is dit niet meer te controleren!

Ontvangen aanslag controleren aan de hand van ingestuurde aangifte:

Let op:

Het komt voor dat je de cockpit niet altijd rechtstreeks kunt openen in een browser. Je krijgt een melding dat je je eigen browser moet gebruiken. Je klikt achter de URL op Kopiëren en plakt deze adresregel in je eigen browser. Nu open je de cockpit.

Als je het PCC lokaal hebt geïnstalleerd, dan wordt de stap Kopieer URL overgeslagen en wordt de cockpit lokaal direct geopend.

Fiscaal InSite

PCC inrichten en installeren

1. Klik op: Aangifte uitwerken.
  2. Vul een datum in bij Gegevens compleet.
  3. Klik op: Aanpassen.
  4. Klik (links onderin) op Conceptaangifte (niet Rapportage).
  5. Ga vervolgens in de geopende cockpit naar Controle aangifte.
  6. Open rechts bovenin het Aangiftebericht.
  7. Controleer de bedragen van het aangiftebericht en de conceptaangifte.

Als de bedragen in de conceptaangifte en het aangiftebericht niet aan elkaar gelijk zijn moet je contact opnemen met de Belastingdienst. Zij hebben dan een foutieve aanslag opgelegd.

Direct naar

1. Automatisch accorderen aanslagen
  2. Aanslagen registreren bij cliënt
  3. Aanslag verwerken
  4. Aanslag beoordelen en accorderen
  5. Aanslag raadplegen
  6. Akkoord- en niet-akkoordbrieven instellen
  7. (Niet-)Akkoordbrieven verstrekken