Instantie Zorg en welzijn bij medewerker toevoegen

De instantie Zorg en Welzijn omvat gegevens voor de IZZ zorgverzekering en PGGM. Je gebruikt deze voor de IZZ premieberekening, maar je kunt de instantie Zorg en Welzijn bij de medewerker al vooraf toevoegen.

Let op:

Je kunt voor de IZZ-premie gebruik maken van de IZZ-koppeling. Je importeert dan de bedragen rechtstreeks uit IZZ en vult ze niet handmatig in.

Je kunt de instantie toevoegen via onderstaande procedure, of importeren met HRM / Beheer / Import Instantie / Zorg en Welzijn. Je importeert mutaties op bestaande instantiegegevens met HRM / Beheer / Import Instantie Mutatie / Zorg en Welzijn.

Het kan voor de vastleggen van deze instantiegegevens van belang zijn, om te signaleren dat een kind van de medewerker 18 jaar wordt. Leg de kinderen vast als familieleden op het tabblad Familie (de berekening van de IZZ premie kijkt niet naar de gegevens op dit tabblad). Richt het signaal Medewerker/Verjaardag: kind van medewerker (Profit) in, zodat je tijdig wordt gewaarschuwd.

Instantie toevoegen:

1. Ga naar: HRM / Medewerker / Medewerker.
  2. Open de eigenschappen van de medewerker.
  3. Ga naar het tabblad: Instantie.
  4. Klik op: Nieuw.
  5. Selecteer de instantie Zorg en Welzijn. Als deze niet aanwezig is, koppel je deze eerst aan de werkgever.
  6. Klik op: Volgende.
  7. Vul de gegevens van PGGM in, als deze van toepassing zijn.
  8. Klik op: Volgende.
  9. Vink IZZ-premie berekenen aan als je de bedragen handmatig invult. Als je het IZZ-bestand importeert vink je het veld niet aan.
  10. Klik op: Volgende.
  11. Vul de overige velden in. voor het aansturen van de IZZ-premieberekening.
  12. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Instantie medewerker
  2. Instanties toevoegen
  3. Instanties bij een werkgever
  4. Belastingdienst
  5. Instantie per dienstverband
  6. Medewerker stopt met werken op AOW-gerechtigde leeftijd
  7. Medewerker blijft werken na AOW gerechtigde leeftijd
  8. Instantie Zorg en welzijn toevoegen
  9. IZZ-koppeling