Instantie medewerker

Instanties zijn instellingen waarmee de organisatie te maken heeft in het kader van personeelsmanagement en salarissen. Je voegt deze instanties toe bij de medewerker.

Inhoud

Beschrijving

Voordat je de instanties bij de medewerker kunt toevoegen, voeg je de instanties eerst toe aan de omgeving. Daarna voeg je de instanties toe aan de werkgever waaronder de medewerker valt. Als je een medewerker in Profit in dienst meldt, kun je de instanties voor die medewerker direct toevoegen.

Je kunt de instantie bij de medewerker importeren via HRM / Beheer / Import instantie. Daar vind je per instantie een import.

Als een instantie bij de werkgever een einddatum heeft, kan deze instantie na de betreffende einddatum niet meer bij de medewerker worden geselecteerd.

Instantiegegevens voor salarisverwerking

De salarisverwerking houdt rekening met de instantiegegevens van de medewerker op einddatum van de periode of per datum uitdienst.

Voorbeeld:

Een medewerker heeft een dienstverband (2) dat afloopt op 14 februari en de volgende instantieregels zijn aanwezig:

• 01-01-2017 - 14-02-2017

Met een afwijking op dienstverband (2)

• 15-02-2017 - geen einddatum

Geen afwijking op dienstverband instantiegegevens.

De salarisverwerking houdt rekening met de instantiegegevens op datum 28-02-2017. In de maand februari 2017 wordt voor dienstverband (2) naar de instantiegegevens op arbeidsverhouding gekeken.