Nacalculatie autoriseren

Richt de autorisatie van dit onderdeel in, zodat de juiste gebruikers toegang hebben tot de benodigde functies en gegevens. Raadpleeg ook Accordering en gereedmelding autoriseren.

Met onderstaande eerste procedure autoriseer je alleen de acties voor nacalculatie in Profit. Voor InSite staan deze acties op aparte pagina's die je via Sitebeheer in InSite kunt autoriseren door deze wel of niet in het menu beschikbaar te stellen. Echter de tweede procedure, filterautorisatie voor nacalculatie/projecten, werkt voor Nacalculatie/Uren boeken in Profit én InSite.

Autorisatie Nacalculatie inrichten:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar het tabblad: Onderhoud groepen.
  3. Selecteer de te autoriseren groep.
  4. Ga naar het tabblad: Menu.
  5. Zoek op Nacalculatie of klik op: + voor Alle menu-items / Projecten / Nacalculatie.
  6. Vink de te autoriseren menufuncties aan binnen Nacalculatie.
  7. Ga naar het tabblad: Autorisatie.
  8. Zoek op Nacalculatie of ga naar Project / Nacalculatie.
  9. Selecteer de functie die je wilt autoriseren. Bijvoorbeeld Nacalculatie per regel.
  10. Autoriseer de acties:
    • Periode afsluiten
    • Periode vrijgeven
    • Voortgang
  11. Doe dit ook voor de overige Nacalculatie-functies:
    • Nacalculatie accorderen
    • Nacalculatie per periode
    • Nacalculatie per week
    • Nacalculatieoverzicht
  12. Sluit de Autorisatie tool.
  13. Klik op Ja bij de melding.

De omgeving opent automatisch opnieuw, met de nieuwe instellingen.

Filterautorisatie voor Nacalculatie/Projecten inrichten

Richt het autorisatiefilter Projecten - Nacalculatie in als je filterautorisatie wilt toepassen op nacalculatieregels. Je kunt ook projecten-autorisatie inrichten met het autorisatiefilter Projecten - Projecten. Hierdoor zien gebruikers bij het accorderen of bij het raadplegen of wijzigen via het accorderen alleen nacalculatieregels waarop zij volgens de nacalculatieregel-autorisatie en de projecten-autorisatie recht hebben.

Let op:

Deze filterautorisatie werkt ook voor Nacalculatie/Uren boeken in InSite.

Filterautorisatie voor Nacalculatie/Projecten voor Profit en InSite inrichten:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar het tabblad: Onderhoud groepen.
  3. Selecteer de te autoriseren groep.
  4. Ga naar het tabblad: Onderhoud filters.
  5. Selecteer Projecten - Nacalculatie (of het Projecten - Projecten) bij Filtertype:.
  6. Selecteer Volgens filters.
  7. Klik rechts bij Filters op Nieuw.
  8. Voeg de filterautorisatie toe volgens de standaardmethode.
  9. Sluit de Autorisatie tool.
  10. Klik op Ja bij de melding..

De omgeving opent automatisch opnieuw, met de nieuwe instellingen.

Direct naar

1. Nacalculatie inrichten
  2. Nacalculatie autoriseren
  3. Boekingslay-out nacalculatie wijzigen
  4. Projectinstellingen met controles inrichten
  5. Uren-, werk- en kostensoorten (basisgegevens) inrichten
  6. Accordering, gereedmelding en afkeuren inrichten
  7. Functionaliteit Nacalculatie inrichten voor InSite
  8. Geldigheidscombinaties
  9. Tarieven
  10. Teams
  11. Projectstatus
  12. Integratie nacalculatie en salarisverwerking zonder Profit Projecten
  13. Doorboeken van facturen en kosten/opbrengsten in Financieel
  14. Integratie met Ordermanagement met pakbonnen naar nacalculatie inrichten
  15. Integratie tussen Agenda in InSite en Nacalculatie inrichten