Werkwijze betalingsherinnneringen instellen

Het komt helaas voor dat een debiteur een factuur niet voor de vervaldatum betaalt. In dat geval kan je gebruik maken van betalingsherinneringen of aanmaningen. Deze herinneringen worden via e-mail verstuurd aan de desbetreffende debiteuren. Deze kunnen vervolgens handmatig, of via een Mollie betaallink de openstaande facturen alsnog betalen.

Voordat je deze functionaliteit kunt gebruiken moet je eenmalig de meestgebruikte werkwijze instellen.

Inhoud

Betalingsherinneringen activeren

Betalingsherinneringen staan standaard aan in SB.

Wil je hier geen gebruik van maken, of opnieuw gebruik van gaan maken, dan kan je deze functionaliteit (de)activeren)

1. Ga met de zoekhulp (Ctrl+Spatie) naar Betalingsherinneringen instellingen.
  2. Vink Betalingsherinneringen aan of uit.

Teksten voor betalingsherinneringen aanpassen

Per betalingsherinneringsstap kan je de teksten voor onderwerp e-mail of e-mailtekst aanpassen. Dit kan je doen voor vier talen (Nederlands, Engels, Frans en Duits). Op deze manier kan je ook buitenlandse klanten een begrijpelijke herinnering sturen.

1. Ga met de zoekhulp (Ctrl+Spatie) naar Betalingsherinneringsstappen.
  2. Open de gewenste Betalingsherinneringsstap.
  3. Open de gewenste Taal.
  4. Klik op Wijzigen (W).
  5. Vul de gewenste teksten in.

Let op:

Laat de tekst [tabel openstaandepost] staan! Deze tekst wordt tijdens het verzenden vervangen door een tabel met openstaande posten en eventueel een Mollie-betaallink.

6. Klik op Opslaan (Ctrl+S).