Type verzuim toevoegen (België)

Als er een type verzuim ontbreekt, dan voeg je deze toe in de arbeidsvoorwaarde bij de cao. Net als bij verlof, begint ook de inrichting van verzuim bij een urensoort die je koppelt aan een soort verzuim. Deze combinatie voeg je toe als type verzuim in de arbeidsvoorwaarde. Voor elke verzuimsoort kan je maar één verzuimtype toevoegen per arbeidsvoorwaarde.

Urensoort toevoegen:

1. Ga naar: Projecten / Project / Urensoort.

of HRM / Payroll / Inrichting / Urensoort, als je niet beschikt over Profit Projecten.

2. Klik op: Nieuw.
  3. Vul de prestatie/kalendercode in bij Urensoort. Deze code sturen we naar het sociaal secretariaat.
  4. Vul een omschrijving in.
  5. Selecteer Verzuim bij Uurtype.
  6. Klik op: Volgende.
  7. Klik op: Voltooien.

Verzuimsoort deblokkeren:

De verzuimsoorten staan in een tabel. Deze verzuimsoorten worden standaard meegeleverd en een groot deel staat standaard geblokkeerd. In de meeste gevallen hoef je geen nieuwe verzuimsoort toe te voegen. Het is wel mogelijk dat je een bestaande verzuimsoort moet deblokkeren.

1. Ga naar: Algemeen / Inrichting / Vrije tabel.
  2. Open de tabel Verzuimsoort.

Je ziet de verschillende verzuimsoorten.

3. Selecteer de verzuimsoort. Helemaal rechts staat de kolom Geblokkeerd.
  4. Vink het veld uit.
  5. Klik op: Voltooien.

De verzuimsoort is nu gedeblokkeerd.

Type verzuim toevoegen:

1. Ga naar: HRM / Organisatie / Cao.
  2. Open de eigenschappen van de cao die bij het Sociaal Secretariaat hoort.
  3. Ga naar het tabblad: Arbeidsvoorwaarde.
  4. Open de eigenschappen van de arbeidsvoorwaarde.
  5. Ga naar het tabblad: Type verzuim.
  6. Klik op: Nieuw.
  7. Vul het type verzuim in en de juiste urensoort.
  8. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Verzuim inrichten
  2. Actuele gegevens vernieuwen
  3. Sluitingsdagen- / feestdagentabel toevoegen
  4. Invoer in uren:minuten of honderdsten
  5. Instantie Arbo
  6. Digitale aanlevering aan UWV
  7. Verzuimdossier inrichten
  8. Eindtijd verzuim inrichten
  9. Wachtdagen
  10. Wet Verbetering Poortwachter inrichten