thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Eindtijd verzuim inrichten

Als een medewerker volledig hersteld is, sluit je de verzuimmelding. Door het inrichten van de methode voor het afsluiten van het verzuim, bepaal je of je het verzuim afsluit aan het begin van de eerste werkdag of aan het einde van de laatste verzuimdag.

Bij medewerkers met type rooster Uren per week of Uren per dag is het voor het verzuim bepalend of je het verzuim afsluit aan het begin van de eerste werkdag of aan het einde van de laatste verzuimdag. Doordat in het rooster geen begin- en eindtijd is gespecificeerd, kan Profit de aanwezigheid van de laatste dag in de verzuimmelding niet goed bepalen.

Eindtijd verzuim inrichten:

 1. Ga naar: HRM / Beheer / Instellingen.
 2. Ga naar het tabblad: Aan- en afwezigheid.
 3. Selecteer de methode voor het afsluiten van het verzuim:
  • Aan begin van eerste werkdag

   Bij type rooster Uren per week of Uren per dag bepaalt Profit het gemiddelde uren per dag voor de aanwezigheid op de laatste dag. Je kunt hierop afwijken door zelf een waarde in te vullen.

   Bij type rooster Werktijden haalt Profit de eindtijd voor het verzuim uit het rooster van de medewerker

  • Aan einde van laatste verzuimdag

   Bij type rooster Uren per week of Uren per dag gaat Profit uit van 0 uur aanwezig op de laatste verzuimdag. Als voorstel wordt de vorige dag met als eindtijd 23:59 automatisch ingevuld.

   Bij type rooster Werktijden haalt Profit de eindtijd voor het verzuim uit het rooster van de medewerker. Hierdoor komt het aantal uren aanwezig op de laatste dag verzuim ook op 0 uit.

 4. Klik op: OK.

Let op:

Wanneer je gebruik van de instelling 'Aan einde van laatste verzuimdag' en je meld je beter, dan wordt de datum van de vorige dag voorgesteld als hersteld met een aanwezigheid van 0 uren. Dit betekent dat de medewerker de hele dag (van de einddatum) nog ziek is.

Voorbeeld: Een medewerker meld zich ziek van 14-03-2022 t/m 15-03-2022 en er wordt gebruik gemaakt van 'Aan einde van laatste verzuimdag'. De medewerker is in dit voorbeeld 16 uur ziek.

Let op:

Bij roosters van het type Uren per dag is het niet mogelijk om een tijd op te geven. In plaats daarvan geef je de duur op.

Direct naar

 1. Verzuim inrichten
 2. Actuele gegevens vernieuwen
 3. Sluitingsdagen- / feestdagentabel toevoegen
 4. Invoer in uren:minuten of honderdsten
 5. Instantie Arbo
 6. Digitale aanlevering aan UWV
 7. Verzuimdossier inrichten
 8. Eindtijd verzuim inrichten
 9. Wachtdagen
 10. Wet Verbetering Poortwachter inrichten

Process

Verzuim

Work area

HRM