Abonneren op AFAS Status

Op afasstatus.nl staat informatie over de actuele status van AFAS Online. Je ziet hier storingsmeldingen, andere issues en gepland onderhoud. In dit onderwerp vind je de volgende opties om op de hoogte te blijven:

• Meld je aan voor de mailinglijst.
  • Meld je aan voor de RSS-feed.
  • Zet het geplande onderhoud automatisch in je agenda.

In dit artikel is gave nieuwe functionaliteit verwerkt die beschikbaar is vanaf Profit 1.

Je ziet de actuele status linksonder op de pagina Profit Home. Klik op de status om afasstatus.nl te openen (je moet hiervoor het PCC geïnstalleer hebben en het PCC moet gekoppeld zijn aan je omgeving).

Aanmelden voor de mailinglijst

Je kunt je abonneren op de mailinglijst van AFAS Status. Dat houdt in dat je een e-mail ontvangt als er een nieuwe melding geplaatst is op afasstatus.nl. AFAS Status kent verschillende type meldingen. Als je je abonneert ontvang je voor elke melding een e-mail (mededeling, onderhoud, issue en storing). Het is niet mogelijk om hier een keuze in te maken.

1. Ga naar: Algemeen / Omgeving / Beheer / Eigenschappen, tabblad AFAS Online.
  2. Vul de gebruikersnamen in van gebruikers die je op de mailinglijst wilt plaatsen. De gebruikers ontvangen de e-mailberichten via het e-mailadres dat per gebruiker gekoppeld is.

Je kunt meerdere gebruikersnamen invullen, gescheiden door een komma. Bijvoorbeeld: 98765.Eva,98765.Marieke,98765.Wout

Je kunt een gebruiker afmelden door de betreffende gebruikersnaam te verwijderen.

Let op:

Gebruik alleen codes van je eigen licentie. Is jouw licentienummer 98765? Dan is bijvoorbeeld 98765.Eva een geldige waarde.

Wanneer een accountant of externe consultant ook op de hoogte gehouden wilt worden, kan deze zich in haar/zijn eigen omgeving aanmelden.

Aanmelden voor RSS-feed

Een andere optie om op de hoogte te blijven van meldingen op AFAS Status is via een RSS-feed. Bij elke melding zit een hyperlink naar het betreffende issue op Afasstatus.nl. Ook hier ontvang je voor elke type melding een e-mail.

Hieronder zie je hoe je een RSS-feed toevoegt aan Microsoft Outlook. Ook voor veel andere e-mailprogramma's is deze optie beschikbaar.

1. Open Outlook.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de map met de RSS-feeds / Nieuwe RSS-feed toevoegen.

3. Vul de volgende URL in:

https://info.afasstatus.nl/afasstatus.rss

Gepland onderhoud in je agenda zetten

Gepland onderhoud kan automatisch in je agenda worden gezet door je hiervoor aan te melden. Hieronder zie je de stappen voor Microsoft Outlook:

1. Open Outlook.
  2. Open de agenda, tabblad Start.
  3. Klik op Een agenda toevoegen / Van internet.

4. Vul de volgende URL in: webcal://info.afasstatus.nl/all.ics

Direct naar

1. AFAS Klantportal
  2. In- en uitloggen op de AFAS Klantportal
  3. Persoonlijke gegevens beheren
  4. Cursus boeken bij AFAS
  5. Beheerder AFAS Klantportal
  6. Organisatiegegevens beheren
  7. AFAS Consultancy
  8. Contactpersonen
  9. AFAS Support Center
  10. Releasenotes raadplegen