UpdateConnector (XML)

Een externe applicatie kan records in de Profit-database toevoegen, wijzigen of verwijderen via een UpdateConnector (de mogelijkheden verschillen per connector). Je gebruikt UpdateConnectoren om externe systemen te koppelen met Profit, zoals tijdsregistratiesystemen en webshops.

Beschrijving

Je gebruikt een UpdateConnector als je vanuit een externe applicatie bewerkingen wilt uitvoeren op de Profit-database. Deze bewerkingen zijn:

  • INSERT (records toevoegen)
  • UPDATE (records wijzigen)
  • DELETE (records verwijderen)

    App_Conn UpdateConnector (Beschr)

Profit Help bevat beschrijvingen van alle beschikbare UpdateConnectoren en hun mogelijkheden. Hierin wordt per UpdateConnector aangegeven, wat de mogelijkheden zijn. Sommige UpdateConnectoren kunnen alle bovenstaande bewerkingen uitvoeren, maar er zijn ook UpdateConnectoren die bijvoorbeeld alleen een UPDATE of een INSERT kunnen uitvoeren.

Profit biedt naast de UpdateConnectoren ook een andere manier om records toe te voegen of te wijzigen, namelijk via een import. Als je vaak een bepaald type gegevens uitwisselt met Profit, raden wij je aan om een UpdateConnector te gebruiken. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tijdregistratiesysteem gebruikt, waarbij je telkens nieuwe regels in de Profit-database wilt wegschrijven. Als je eenmalig veel records wilt toevoegen in Profit, gebruik je de import. Voor het toevoegen van initiƫle data tijdens de implementatie gebruik je altijd de import. UpdateConnectoren zijn namelijk niet bedoeld om in een keer een grote hoeveelheid data toe te voegen.

Werkwijze

Zie ook