App connector

Met een app connector beheer je de verbindingen met externe applicaties. Via tokens geef je toegang tot de Connectoren/endpoints. Deze tokens kun je vanuit de App connector aanmaken of via One Time Password aanvragen.

Let op:

Er zijn twee methoden om Profit-connectoren te gebruiken, namelijk op basis van XML (SOAP) of REST (JSON). De autorisatie via de app connector geldt voor beide methoden.

Voorbeeld

Best practises

• Maak voor elke externe applicatie een nieuwe App connector.
  • Als er één token wordt uitgereikt maak je een nieuwe gebruikersgroep en systeemgebruiker aan. Koppel deze in de App connector.
  • Als er meerdere tokens aan bijvoorbeeld een groep met gebruikers worden uitgereikt, voeg je deze gebruikersgroep toe in de App connector.

Token toepassen in de request

Process

AFAS Connect Connector

Work area

Connectoren