Integratiesoort wijzigen

Je kunt bepaalde onderdelen van integratiesoorten wijzigen nadat deze zijn toegevoegd.

Integratiesoort wijzigen:

1. Ga naar: Algemeen / Inrichting / Integratie-instellingen / Integratiesoort.
  2. Open de eigenschappen van de integratiesoort.

De administratie en het type integratiesoort kun je niet meer wijzigen.

3. Selecteer bij Dagboek het dagboek waarin je de journaalposten die bij de integratiesoort horen, wilt boeken.

Afhankelijk van de gekozen integratiesoort selecteer je een dagboek van het type Verkoop, Inkoop of Memoriaal.

4. Selecteer bij Dagboek creditfacturen het dagboek waarin je de creditnota's wilt boeken.

Je kunt hier hetzelfde dagboek gebruiken als in het veld Dagboek, maar je kunt hier ook een ander dagboek kiezen.

5. Selecteer bij Omschrijving financieel de manier waarop Profit in de journaalpost de factuur moet omschrijven. Profit bepaalt de omschrijving tijdens het journaliseren.

Wijzig de overige velden. Welke velden beschikbaar zijn, hangt af van het type integratiesoort.

6. Wijzig bij integratiesoort Voorraad bijvoorbeeld de velden RC kostprijs verkoop, RC inkoop en Result./RC voorraadoverb. die samenhangen met het boeken tussen verschillende (voorraad)administraties.
  7. Wijzig bij de overige integratiesoorten bijvoorbeeld de volgende velden:
    • Vink Factuurkorting gebruiken aan om factuurkorting toe te passen.
    • Vink Kredietbeperking gebruiken aan om kredietbeperking toe te passen. Je kunt dit veld alleen invullen als je deze functionaliteit hebt geactiveerd. Als je dit veld aanvinkt, dan moet je de rekening invullen bij Rekening kredietbeperking.
    • Vink Betalingskorting gebruiken aan om betalingskorting toe te passen. Je kunt dit veld alleen invullen als je deze functionaliteit hebt geactiveerd. Als je dit veld aanvinkt, dan moet je ook een waarde invullen bij Dagen betalingskorting. Je kunt dit aantal dagen afdrukken op de factuurlay-out.
  8. Klik op: Opslaan en sluiten

Direct naar

1. Integratiesoort
  2. Integratiesoort autoriseren
  3. Integratiesoort toevoegen
  4. Integratiesoort wijzigen
  5. Omschrijving journaalpost factuur wijzigen