Factuurlay-out koppelen aan verkooprelatieprofiel

In een verkooprelatieprofiel koppel je de rapporten (lay-outs) die Profit moet gebruiken voor het ordertraject en facturering. In het standaard verkooprelatieprofiel zijn de rapporten en de facturen al gekoppeld aan de standaard meegeleverde Profit-rapporten. Dit profiel geldt automatisch voor alle verkooprelaties.

De te koppelen rapporten zijn onderverdeeld in rapporten voor facturen en rapporten in het ordertraject van ordermanagement, projecten, abonnementen en cursussen. Je kunt ook je eigen rapporten toevoegen of de standaard meegeleverde rapportlay-out van facturen naar eigen wens aanpassen en vervolgens hier in het verkooprelatieprofiel koppelen.

Je beschikt ook over standaard rapportlay-outs voor digitale facturen voor als je de facturen e-mailt. De digitale facturen tonen de belangrijke gegevens van de factuurberekening op een grafische manier.

Rapport voor (factuur)lay-out koppelen aan verkooprelatieprofiel:

1. Ga naar: Algemeen / Inrichting / Integratie-instellingen / Verkooprelatieprofiel.
  2. Klik op: Nieuw.

Je kunt ook de eigenschappen van een bestaand verkooprelatieprofiel openen.

3. Ga naar het tabblad: Rapport.
  4. Controleer de gekoppelde rapporten of selecteer een ander rapport.
  5. Ga naar het tabblad: Rapport factuur.
  6. Controleer de gekoppelde rapporten voor de facturen of selecteer een ander rapport voor de facturen.

Een factuur voor een verkooprelatie die gekoppeld is aan dit profiel wordt afgedrukt via deze lay-out.

7. Klik op: OK.

Direct naar

1. Verkooprelatieprofiel
  2. Rapporten toevoegen
  3. Standaard verkooprelatieprofiel controleren/instellen
  4. Afwijkend verkooprelatieprofiel toevoegen
  5. Afwijkend verkooprelatieprofiel koppelen
  6. Rapport/factuurlay-out koppelen aan verkooprelatieprofiel

Process

Verkooprelatieprofiel