Factuurlay-out koppelen aan verkooprelatieprofiel

In een verkooprelatieprofiel koppel je de rapporten (lay-outs) die Profit moet gebruiken voor het ordertraject en facturering. In het standaard verkooprelatieprofiel zijn de rapporten en de facturen al gekoppeld aan de standaard meegeleverde Profit-rapporten. Dit profiel geldt automatisch voor alle verkooprelaties.

De te koppelen rapporten zijn onderverdeeld in rapporten voor facturen en rapporten in het ordertraject van ordermanagement, projecten, abonnementen en cursussen. Je kunt ook je eigen rapporten toevoegen of de standaard meegeleverde rapportlay-out van facturen naar eigen wens aanpassen en vervolgens hier in het verkooprelatieprofiel koppelen.

Je beschikt ook over standaard rapportlay-outs voor digitale facturen voor als je de facturen e-mailt. De digitale facturen tonen de belangrijke gegevens van de factuurberekening op een grafische manier.

Rapport voor (factuur)lay-out koppelen aan verkooprelatieprofiel:

1. Ga naar: Algemeen / Inrichting / Integratie-instellingen / Verkooprelatieprofiel.
  2. Klik op: Nieuw.

Je kunt ook de eigenschappen van een bestaand verkooprelatieprofiel openen.

3. Ga naar het tabblad: Rapport.
  4. Controleer de gekoppelde rapporten of selecteer een ander rapport.

In diverse velden koppel je een rapport. Je kunt alleen specifieke rapporten koppelen.

Voorbeeld:

In het veld Pro forma abonnementsfactuur kun je alleen het rapport Pro forma Abonnementsfactuur (Profit) selecteren, of een zelf gemaakte kopie van dit rapport. Het is niet mogelijk om een kopie te selecteren van bijvoorbeeld Abonnementsfactuur (Profit).

5. Ga naar het tabblad: Rapport factuur.
  6. Controleer de gekoppelde rapporten voor de facturen of selecteer een ander rapport voor de facturen.

Een factuur voor een verkooprelatie die gekoppeld is aan dit profiel wordt afgedrukt via deze lay-out.

7. Klik op: Opslaan en sluiten.

Eigen rapport voor (factuur)lay-out maken en koppelen aan verkooprelatieprofiel:

Je kunt alleen specifieke rapporten kopiƫren en koppelen in een verkooprelatieprofiel. Hoe ga je te werk als je een eigen rapport wilt maken?

1. Ga naar:Algemeen / Inrichting / Integratie-instellingen / Verkooprelatieprofiel
  2. Kijk welk rapport op dit moment gekoppeld is in het verkooprelatieprofiel.
  3. Kopieer dit rapport en sla het rapport op onder een handige naam.
  4. Keer terug naar het verkooprelatieprofiel en kijk of je het nieuwe rapport kunt koppelen.
  5. Als dit mogelijk is, dan kun je het nieuwe rapport verder opmaken.

Direct naar

1. Verkooprelatieprofiel
  2. Standaard verkooprelatieprofiel controleren/instellen
  3. Afwijkend verkooprelatieprofiel toevoegen
  4. Afwijkend verkooprelatieprofiel koppelen
  5. Rapport/factuurlay-out koppelen aan verkooprelatieprofiel
  6. Facturen massaal afwijkend verstrekken