thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Verwijderen ongekoppelde personen met mutaties

Je kunt personen die geen andere specifieke andere gegevens zoals verkooprelatie, cliënt IB, medewerker, etc. hebben, verwijderen. Er kunnen nog wel andere gegevens geregistreerd zijn, zoals 'Deelnemer bij evenement', die niet verwijderd mogen worden. In die gevallen vervangt Profit in de persoonsgegevens door andere persoonsgegevens, en wel van de specifieke anonieme, geblokkeerde persoon die je hebt toegevoegd.

Bij personen filtert Profit niet. Je ziet alle personen waarbij geen specifieke gegevens van bijvoorbeeld de medewerker, inkooprelatie, etc. aanwezig zijn, ongeacht wanneer de laatste mutatie was. Contactpersonen, ongeacht of ze actief gebruikt worden of niet, worden ook getoond.

Let op:

Je ziet hier ook contactpersonen die aan een organisatie gekoppeld zijn en mogelijk actief gebruikt worden. Autoriseer deze functie alleen voor gebruikers die weten wat ze doen.

Het verwijderen van persoonsgegevens is onherroepelijk. Het verwijderen ervan (NAW-gegevens, maar ook dossiers, etc.) is niet terug te draaien. Denk goed na voor je gegevens verwijdert.

  1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Persoonsgegevens / Verwijderen personen.
  2. Selecteer bij Vervangen door de geblokkeerde anonieme persoon die je hebt toegevoegd en waaraan je eventueel niet te verwijderen gegevens wilt koppelen.
  3. Klik op: Volgende.

    Crm_Verwijderen/anonimiseren personen - Personen

    Je ziet alleen de personen waarbij geen specifieke gegevens (meer) aanwezig zijn.

    Ook zie je hier contactpersonen. Dit kunnen nog actieve contactpersonen zijn. Wees je bewust van wat je selecteert om te verwijderen.

  4. Filter eventueel. Bijvoorbeeld op geblokkeerd of niet. Of vóór een datum waarop de gegevens voor het laatst gewijzigd zijn.
  5. Selecteer alleen de personen die je wilt verwijderen. Druk op de sneltoets Ctrl+S en vervolgens op Ctrl+A om alle gefilterde personen te selecteren.
  6. Vink eventueel bepaalde personen uit. In bovenstaand voorbeeld bijvoorbeeld de persoon met de cursus in het huidige jaar.
  7. Klik op: Voltooien.

    De taak wordt verwerkt via de wachtrij.

    Als de taak is voltooid, zijn de gegevens van de personen verwijderd. In bepaalde gevallen kan Profit gegevens hebben overgezet naar de anonieme gebruiker.

Direct naar

  1. Verwijderen personen, medewerkers en relaties met mutaties
  2. Stappenplan Klaar voor de AVG
  3. Inrichten Verwijderen personen en relaties met mutaties
  4. Gebruik van privacygevoelige velden raadplegen
  5. Overzicht 'wanneer wat verwijderen' maken
  6. Verwijderen medewerkers
  7. Verwijderen inkoop- en verkooprelaties
  8. Verwijderen ongekoppelde personen met mutaties
  9. Anonieme persoon/medewerker/relatie raadplegen
  10. Opschonen logging gebruikers

Process

Persoon AVG

Work area

CRM