Sectie aan rapport toevoegen

Je gebruikt secties om de gegevens in een rapport te groeperen, zodat het rapport overzichtelijker wordt. Per groepering kun je subtotalen toevoegen.

Voorbeeld:

Je hebt een rapport met medewerkers. Je voegt een groepering per organisatorische eenheid (afdeling) toe, zodat de medewerkers per afdeling worden getoond. Als het salaris per medewerker in het rapport staat, kun je ook het totale salaris per afdeling berekenen.

Als je een sectie toevoegt, leg je altijd vast op welk veld je deze sectie wilt groeperen. Gebruik hiervoor altijd velden die unieke waarden hebben.

Voorbeeld:

Je groepeert een rapport met openstaande posten op debiteur. Hierop komen twee debiteuren voor die toevallig dezelfde naam hebben, namelijk Car Electronics. De ene debiteur heeft code 11020, de andere heeft code 14900.

Als je het rapport verdicht op debiteurnaam, zal Profit de openstaande posten van deze debiteuren als één groep beschouwen. De naam van beide debiteuren is immers hetzelfde.

Als je het rapport verdicht op debiteurcode, zal Profit de openstaande posten per debiteur groeperen. Debiteurcodes zijn immers altijd uniek en dit wordt door Profit afgedwongen.

Sectie aan rapport toevoegen:

1. Open de rapportlay-out.
  2. Ga naar: Rapport / Groeperen of klik op .
  3. Selecteer het veld.

4. Klik op: OK.
  5. Voeg eventueel extra groepen toe.
  6. Klik op: OK.

Profit toont de nieuwe groepering.

7. Gebruik de pijltoetsen (rechtsonder) om de groepen in de juiste volgorde te zetten.
  8. Klik op: OK.

Profit voegt voor elke groep een lege sectie toe aan het rapport met een eigen kop- en voettekst.

9. Plaats velden in de nieuwe kop- en voetteksten.

Secties tonen of verbergen:

Door met de rechter muisknop op de sectie te klikken krijg je het volgende menu:

Direct naar

1. Rapport groeperen, sorteren en totaliseren
  2. Detailsectie sorteren
  3. Sectie toevoegen
  4. Sectie groeperen op meerdere velden
  5. Rekenvelden sectie toevoegen
  6. Rekenvelden gehele rapport toevoegen
  7. Sectie-eigenschappen vastleggen
  8. Transporttotalen toevoegen