Rekenvelden aan rapportsectie toevoegen

Met rekenvelden kun je per een sectie de volgende waarden bepalen: totalen, gemiddelde, aantal regels, hoogste waarde en laagste waarde.

Als je een berekening wilt toevoegen over een sectie, moet je een rekenveld toevoegen. De meest logische plek voor een rekenveld is de voettekst onder de sectie waarover je een berekening uitvoert. Voor berekeningen over het hele rapport kun je de Document voettekst gebruiken. Een afwijkende opzet is echter ook mogelijk: je kunt per rekenveld namelijk aangeven op welke sectie dit betrekking heeft.

Een rekenveld toevoegen is eenvoudig: je dupliceert het veld en je stelt dit in de veldeigenschappen in als rekenveld.

Rekenveld aan voettekst toevoegen:

1. Open de rapportlay-out.
  2. Je kunt een veld uit de detailsectie kopiëren naar de voettekst. Klik met de rechtermuisknop op het veld en klik op Dupliceren.

3. Sleep het nieuwe veld in de organisatorische eenheid voettekst.

4. Klik met de rechtermuisknop op het nieuwe veld (in de voettekst) en klik op Eigenschappen.
  5. Ga naar het tabblad: Rekenveld.
  6. Selecteer de berekening.

Profit stelt standaard de waarden Groep en Automatisch in. Deze waarden wijzig je niet. Met deze waarden zal Profit de berekening uitvoeren over de sectie waarin het rekenveld staat. Het is ook mogelijk om de berekening uit te voeren over de pagina of over het hele rapport. Daarnaast kun je een andere sectie aanwijzen.

7. Sluit de eigenschappen af.

Als je het rapport opvraagt en de sectie voettekst wordt onderaan de pagina afgebroken (en gaat door op de volgende pagina), dan moet je de sectie-instelling Op één pagina houden aanvinken.

Aantal regels berekenen via rekenveld:

1. Dupliceer een veld uit de Detailsectie.
  2. Verplaats dit in naar de voettekst.
  3. Pas de eigenschappen van het veld aan:

Direct naar

1. Rapport groeperen, sorteren en totaliseren
  2. Detailsectie sorteren
  3. Sectie toevoegen
  4. Sectie groeperen op meerdere velden
  5. Rekenvelden sectie toevoegen
  6. Rekenvelden gehele rapport toevoegen
  7. Sectie-eigenschappen vastleggen
  8. Transporttotalen toevoegen