Transporttotalen in rapport toevoegen

Transporttotalen geven per pagina het lopende totaal van een groep of het hele rapport weer.

Bij transporttotalen wordt gebruik gemaakt van een aparte subsectie, zie de onderstaande toelichting. Deze subsectie mag niet het veld Aantal pagina's bevatten. Als dit wel het geval is, worden subtotalen niet correct bepaald.

Transporttotalen toevoegen:

1. Open het rapport:.
  2. Ga naar: Rapport / Eigenschappen.
  3. Vink Maak gebruik van transporttotalen aan.

4. Leg vast op welke manier het transport berekend moet worden: over het rapport of voor een specifieke groep.
  5. Bij een rapport per groep selecteer je de groep.
  6. Klik op: OK.

Profit voegt automatisch een subsectie toe, afhankelijk van de geselecteerde transportberekening. De subsectie staat in de pagina koptekst (bij een transportberekening voor het hele rapport) of in de koptekst van de groep (bij een transportberekening binnen een groep). Ook in de pagina voettekst kun je een transporttotaal invoegen.

De plaatsen waar je subtotalen kunt invoegen, zijn herkenbaar aan de onderstaande aanduidingen.

7. Dupliceer het veld dat je wilt gebruiken voor de subtotalen.
  8. Plaats dit veld in de secties voor subtotalen.

De koptekst moet op elke pagina herhaald worden, anders worden de transporttotalen niet getoond:

1. Klik met de rechtermuisknop in de koptekst.
    2. Klik op: Eigenschappen sectie.
    3. Vink Herhaal op iedere pagina aan.
    4. Klik op: Opslaan en sluiten.
  9. Voeg eventueel een omschrijving toe, bijvoorbeeld Transport.

10. Druk op: F7. Of ga naar Document / Afdrukvoorbeeld. De transporttotalen verschijnen vanaf de tweede pagina.

Om ervoor te zorgen dat niet elke sectie herhaald wordt op elke pagina kun je bij de eigenschappen van de sectie aangeven of de sectie op iedere pagina herhaald moet worden of niet.

Direct naar

1. Rapport groeperen, sorteren en totaliseren
  2. Detailsectie sorteren
  3. Sectie toevoegen
  4. Sectie groeperen op meerdere velden
  5. Rekenvelden sectie toevoegen
  6. Rekenvelden gehele rapport toevoegen
  7. Sectie-eigenschappen vastleggen
  8. Transporttotalen toevoegen