Detailsectie rapport sorteren

Je kunt de regels in de detailsectie oplopend of aflopend sorteren. Een sortering op meerdere gegevens is ook mogelijk.

Voorbeeld:

Bij een rapport met openstaande posten van debiteuren kun je bijvoorbeeld eerst sorteren op debiteur en daarna op boekstuknummer of bedrag.

Je kunt andere secties ook sorteren, maar hiervoor geldt een andere werkwijze.

Detailsectie rapport sorteren:

1. Open de rapportlay-out.
  2. Ga naar: Rapport / Groeperen of klik op .

Dat_Detailsectie rapport sorteren - Btn locate

3. Om de detailsectie te sorteren, voeg je de juiste velden toe aan het vak Sortering detail gegevens.
  4. Klik op: Toevoegen.
  5. Selecteer het veld Naam waarop je wilt sorteren.

6. Klik op: OK.

Profit toont het veld in het vak Sortering detail gegevens. De sortering is oplopend.

7. Klik op: OK.

Sorteren op twee velden:

1. Ga naar: Rapport / Groeperen of klik op .
  2. Voeg een sortering toe.
  3. Gebruik de pijltoetsen om de velden in de juiste volgorde te plaatsen.

4. Klik op: OK.

Direct naar

1. Rapport groeperen, sorteren en totaliseren
  2. Detailsectie sorteren
  3. Sectie toevoegen
  4. Sectie groeperen op meerdere velden
  5. Rekenvelden sectie toevoegen
  6. Rekenvelden gehele rapport toevoegen
  7. Sectie-eigenschappen vastleggen
  8. Transporttotalen toevoegen