Rapportsectie groeperen op meerdere velden

Je gebruikt secties om de gegevens in een rapport te groeperen, zodat het rapport overzichtelijker wordt.

Meestal is het voldoende om een sectie te groeperen op één veld. Je kunt één sectie ook op meerdere velden groeperen. Dit is nodig in de volgende situaties:

• Het veld waarop je een sectie groepeert, is niet uniek. Met een groepering op meerdere velden kun je misschien wel komen tot een unieke groepering.
  • Je groepeert op een bepaald veld, maar je wilt de sectie sorteren op een ander veld.

Voorbeeld:

Je groepeert een rapport met openstaande posten op debiteurcode, want dit is een uniek veld.

Je wilt het rapport echter sorteren op debiteurnaam. Je moet het veld debiteurnaam eerst toevoegen aan de groepering op debiteurcode. Vervolgens geef je op dat Profit eerst moet sorteren op debiteurnaam en daarna op code. Door deze aanpak wordt het rapport correct gesorteerd, zelfs als je twee debiteuren hebt met dezelfde naam (maar verschillende codes):

• Everest Topmanagement (16050)
  • Amsterdam Real Estate (17040)
  • Car Electronics (11020)
  • Car Electronics (14900)
  • Steppin Stone Jeans Store (10410)
  • enz.

Standaard zal Profit de velden waarop je hebt gegroepeerd ook gebruiken voor de sortering. Standaard sorteert Profit alfabetisch van A t/m Z, maar je kunt de sortering ook omkeren.

Je kunt de 'Detailsectie' ook sorteren, maar hiervoor geldt een andere werkwijze.

Let op:

Je kunt een sectie groeperen op bepaalde velden, maar het is niet verplicht deze velden in de rapportlay-out ook daadwerkelijk in de betreffende sectie op te nemen.

Je kunt een offertelay-out bijvoorbeeld groeperen op offertenummer, terwijl je het offertenummer opneemt in de pagina koptekst. Dit heeft tot gevolg dat het offertenummer (en alle informatie die je in de pagina koptekst opneemt) op elke pagina getoond wordt. Dit zal ook het geval zijn als alle detailregels op één pagina passen, terwijl het totalenblok op de volgende pagina staat:

• Als je het offertenummer in de sectiekop plaatst, zal dit alleen op de eerste pagina staan, de tweede pagina bevat alleen het totalenblok.
  • Als je het offertenummer in de pagina koptekst plaatst, zal dit op de eerste pagina staan (boven de detailregels), en op de tweede pagina (boven het totalenblok).

Rapportsectie groeperen op meerdere velden:

1. Ga naar: Rapport / Groeperen of klik op .

2. Selecteer het veld waarvan je de groepering wilt uitbreiden, of de sortering wilt wijzigen.
  3. Klik op: Wijzigen.

Profit toont de eigenschappen van de groepering.

4. Klik op: Toevoegen.
  5. Selecteer het veld waarmee je de groep wilt uitbreiden.

6. Klik op: OK.
  7. Plaats de velden in de juiste volgorde met de pijltoetsen. Profit houdt deze volgorde aan bij het sorteren.

8. Klik op: OK.

Profit toont de totale indeling en sortering van het rapport:

9. Klik op: OK.
  10. Druk op: F7. Of ga naar Document / Afdrukvoorbeeld.

Direct naar

1. Rapport groeperen, sorteren en totaliseren
  2. Detailsectie sorteren
  3. Sectie toevoegen
  4. Sectie groeperen op meerdere velden
  5. Rekenvelden sectie toevoegen
  6. Rekenvelden gehele rapport toevoegen
  7. Sectie-eigenschappen vastleggen
  8. Transporttotalen toevoegen