Betaalspecificatie versturen via e-mail inrichten

Je kunt de betaalspecificatie van een betaalopdracht automatisch versturen via e-mail.

Inhoud

E-mail instellingen inrichten

Profit kan e-mailberichten genereren en versturen. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van het (op je eigen computer geïnstalleerde) e-mailprogramma. Je legt in Profit diverse instellingen vast, waaronder de te gebruiken e-mailserver.

E-mail instellingen inrichten:

Uitleg: Profit E-mail server en afzender e-mail adres instellen.

Berichtsjabloon en specificatierapport inrichten

Je koppelt een berichtsjabloon voor de betaalspecificatie in de eigenschappen van het bankrekening, als je deze verstrekt via e-mail. Deze berichtsjabloon is het e-mailbericht, eventueel gepersonaliseerd met velden (tags), die je verstuurt samen met de betaalspecificatie als pdf in de bijlage. In een berichtsjabloon kun je ook een specifieke afzender instellen.

Berichtsjabloon en rapport betaalspecificatie bij de bankrekening inrichten:

Je selecteert bij je eigen bankrekening het gewenste specificatierapport en berichtsjabloon.

1. Ga naar: Algemeen / Inrichting / Instellingen betalingen / Bankrekening.
  2. Open de eigenschappen van de bankrekening.
  3. Ga naar het tabblad: Betaling.
  4. Selecteer het gewenste specificatierapport bij Rapport specificaties.
  5. Selecteer de berichtsjabloon voor de betaalspecificatie. Deze berichtsjabloon is het e-mailbericht, eventueel gepersonaliseerd met velden, die je verstuurt samen met de betaalspecificatie als pdf in de bijlage.

De tekst van de berichtsjabloon staat in het e-mailbericht en de betaalspecificatie als pdf-bestand in de bijlage. Voeg eerst de berichtsjabloon toe als je dit nog niet gedaan hebt.

6. Ga naar het tabblad: Betaling buitenland.
  7. Selecteer het gewenste specificatierapport bij Rapport specificaties.
  8. Selecteer de berichtsjabloon voor de betaalspecificatie. Deze berichtsjabloon is het e-mailbericht, eventueel gepersonaliseerd met velden, die je verstuurt samen met de betaalspecificatie als pdf in de bijlage.

De tekst van de berichtsjabloon staat in het e-mailbericht en de betaalspecificatie als pdf-bestand in de bijlage. Voeg eerst de berichtsjabloon toe als je dit nog niet gedaan hebt.

9. Klik op: Opslaan en sluiten.

Zie ook:

Crediteur inrichten

Je stelt bij de crediteur(en) in dat je de betaalspecificatie per e-mail verstuurt.

Crediteur inrichten voor betaalspecificatie per e-mail:

1. Ga naar: Financieel / Crediteur / Crediteur.
  2. Open de eigenschappen van de crediteur.
  3. Controleer of het veld E-mail werk ingevuld is.

Als je het e-mailadres van de contactpersoon wilt gebruiken dan vul je het veld E-mail werk in op het tabblad Contacten, in de eigenschappen van het contact.

4. Controleer of wijzig de Voorkeur verstrekkingswijze en Voorkeur contact.

Als je hiervan wilt afwijken, kun je per specifiek te verstrekken rapport een afwijkende verstrekkingswijze en afwijkend contact instellen op het tabblad Digitaal.

5. Ga naar het tabblad: Betaling.
  6. Vink de velden Automatisch betalen en Betaalspecificatie aan. Niet-verdichte regels komen niet op de betaalspecificatie.
  7. Ga naar het tabblad: Digitaal.
  8. Klik op: ActiesOnderhouden.

Je ziet bovenin de boekingslay-out wat de algemene instelling is voor de verstrekkingswijze en contact bij deze crediteur.

9. Selecteer Betaalspecificatie bij Type rapport.
  10. Selecteer de verstrekkingswijze Afdrukken + e-mail PDF.
  11. Selecteer de contactpersoon aan wie je de betaalspecificatie wilt mailen.

Als bij deze contactpersoon geen e-mailadres is ingesteld, gebruikt Profit het algemene e-mailadres van de crediteur.

12. Klik op: Opslaan en sluiten.
Zie ook

Direct naar

1. Automatisch betalen inrichten
  2. Adres controleren
  3. Instellingen automatisch betalen
  4. Tussenrekening Betalingen onderweg toevoegen
  5. Dagboek Betalingen onderweg toevoegen
  6. Bankrekening en bestandslocatie voor automatisch betalen inrichten
  7. Crediteur inrichten voor automatische betalingen
  8. Weergave openstaande posten wijzigen
  9. Landen inrichten
  10. Transactiecodes inrichten
  11. Bankrekening inrichten voor automatisch terugbetalen debiteuren
  12. Betaaltermijnen aan betaalvoorwaarden toevoegen
  13. Rapportlay-out opdrachtbrief, betaalvoorstel en betaalspecificatie instellen
  14. Betaalspecificatie via e-mail inrichten
  15. Bankkoppeling internetbankieren inrichten
  16. Automatische betalingen inrichten (Caribbean)