Verkoopfactuur tegen creditfactuur afletteren

Je kunt in Profit Financieel een openstaande post van een factuur en een creditfactuur van dezelfde debiteur tegen elkaar afboeken via een memoriaal boeking. Dit geldt ook voor crediteuren. Je kunt onderstaande stappen ook gebruiken om een verkoopfactuur en inkoopfactuur bij dezelfde debiteur of crediteur tegen elkaar af te letteren.

Als je factureert in Profit Ordermanagement dan kun je met een creditnota de nog openstaande factuur direct laten afletteren. Als je een factuur crediteert in Profit Ordermanagement, kan Profit automatisch een afletterjournaalpost toevoegen in Profit Financieel. Dit gebeurt alleen als de factuur nog volledig openstaat. Profit voegt deze journaalpost toe bij het journaliseren van de creditfactuur. Als journaalpostomschrijving gebruikt Profit bijvoorbeeld: '[afl] Afletteren factuur 99990019<>99990016'.

Factuur tegen creditfactuur afletteren in Profit Financieel:

1. Ga naar: Financieel / Boeken / Dagboek.
  2. Controleer Boekjaar en Periode. Dit zijn het boekjaar en de periode waarin je de mutatie boekt.
  3. Selecteer het memoriaal dagboek.
  4. Klik op: Voltooien.

Profit toont de boekingslay-out van het dagboek.

5. Selecteer de debiteur in Rekening.

Je kunt ook de zoeknaam van de debiteur bij Zoekhulp invullen.

6. Klik op: Meer acties / Facturen.

Je opent het aflettervenster.

1. Klik in de Kop. Vink Direct selecteren aan.
    2. Klik in de Regels. Vink beide facturen aan, de factuur en de creditfactuur, in de kolom Sel.
    3. Klik op: Opslaan en sluiten.
  7. Ga naar: de volgende regel.

Profit toont twee regels met op beide regels dezelfde debiteur en de normale factuur en de creditfactuur. De journaalpost is in evenwicht.

Klik op: Opslaan en sluiten.

Zie ook

Direct naar

1. Verkoopmutaties
  2. Debiteur (verkooprelatie)
  3. Btw inrichten
  4. Grootboek inrichten
  5. Dagboeken inrichten
  6. Verkoopfactuur boeken
  7. Verkoopfactuur met meerdere kostensoorten en BTW-codes boeken