thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Functie medewerker met formatieverdeling

Je kunt per functie een formatieverdeling opgeven t.b.v. de kostenverdeling in Profit Payroll. In deze formatieverdeling kun je ook een formatieplaats koppelen voor het beheer van formatieplaatsen.

Als je de activering 'Medewerker autorisatie op basis van formatieverdeling' gebruikt, moet de medewerker bij elke functieregel een formatieregel hebben met de organisatorische eenheid van de functieregel. Dit mag een formatieregel van 0% zijn. Profit borgt met onderstaande regels dat onder elke functieregel een formatieregel aanwezig is:

 • In dienst melden

  Bij het in dienst melden van een medewerker selecteer je de organisatorische eenheid en functie. Profit voegt automatisch een 100% formatieregel toe met deze organisatorische eenheid en functie.

 • Nieuwe functieregel, terwijl de voorgaande regel één 100% formatieregel had

  Een medewerker krijgt een nieuwe functie. De voorgaande functieregel had één formatieregel met de organisatorische eenheid en functie van de functieregel. Als je een nieuwe functieregel toevoegt, voegt Profit automatisch een 100% formatieregel toe met de nieuwe organisatorische eenheid en functie.

  Voorbeeld: 

  Een medewerker heeft de functie Administratief medewerker bij de afdeling Administratie. De medewerker heeft onder de functieregel één 100% formatieregel met deze functie en organisatorische eenheid.

  De medewerker krijgt een nieuwe functie: Inkoper bij de afdeling Inkoop. Je voegt hiervoor een nieuwe functieregel toe. Profit voegt onder de nieuwe functieregel automatisch één 100% formatieregel toe met de nieuwe functie en organisatorische eenheid.

 • Nieuwe functieregel, terwijl de voorgaande regel meerdere formatieregels had

  Profit kopieert de formatieregels naar de nieuwe functieregel. Als in deze formatieregels de nieuwe organisatorische eenheid niet voorkomt, zal Profit hiervoor een formatieregel van 0% toevoegen.

  Voorbeeld: 

  Een medewerker heeft de functie Administratief medewerker bij de afdeling Administratie. De medewerker heeft onder de functieregel de volgende formatieregels:

  - 50% functie Administratief medewerker bij de afdeling Administratie

  - 50% functie Magazijnbeheerder bij de afdeling Magazijn

De medewerker krijgt een nieuwe functie: Inkoper bij de afdeling Inkoop. Je voegt hiervoor een nieuwe functieregel toe. Profit kopieert de oude formatieverdeling naar de nieuwe functieregel en voegt een 0% regel toe voor de nieuwe organisatorische eenheid:

- 50% functie Administratief medewerker bij de afdeling Administratie

- 50% functie Magazijnbeheerder bij de afdeling Magazijn

- 0%  functie Inkoper bij de afdeling Inkoop

Je kunt de door Profit toevoegde of gekopieerde formatieregels altijd aanpassen, als je de hoofdregel in acht neemt: de medewerker moet bij elke functieregel een formatieregel hebben met de organisatorische eenheid van de functieregel.  Dit mag een formatieregel van 0% zijn. Als deze formatieregel ontbreekt, zal Profit dit melden bij het opslaan van de formatieverdeling.

Process

Dienstverband

Work area

HRM