Niet meerdere keren registreren per sessie

Bij een Registratieformulier kun je inrichten dat een bezoeker zich tijdens één sessie maar één keer hoeft te registreren. Als een bezoeker bijvoorbeeld meerdere brochures aan wil vragen hoeft hij zijn gegevens maar één keer in te vullen. Voor een inschrijving wil je de bezoeker wel de mogelijkheid bieden om het formulier meerdere keren in te vullen. De bezoeker kan zich dan bijvoorbeeld inschrijven voor meerdere cursussen of direct een collega inschrijven.

Een sessie is het tijdsbestek waarin een bezoeker is ingelogd op de site. Op het moment dat de bezoeker uitlogt en weer inlogt begint een nieuwe sessie.

Inrichten één keer registreren per sessie per invulformuliergroep:

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Invulformulier / Invulformulier.
  2. Klik op: Nieuw.

Je kunt ook de eigenschappen van een bestaand invulformulier openen.

3. Vul de omschrijving in.
  4. Selecteer het type Registreren algemeen.
  5. Vul de overige velden in.
  6. Selecteer in het veld Tonen indien de waarde In sessie nog geen formulier uit groep is ingevuld.
  7. Selecteer de Invulformuliergroep.

Je kunt ook een nieuwe groep toevoegen.

8. Klik op: Voltooien.

Als een ingelogde bezoeker een formulier heeft ingevuld uit een groep en hij wil daarna nog een keer een formulier invullen uit diezelfde groep, dan hoeft hij zich niet meer te registreren.

Inrichten één keer registreren per formulier:

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Invulformulier / Invulformulier.
  2. Klik op: Nieuw.

Je kunt ook de eigenschappen van een bestaand invulformulier openen.

3. Vul de omschrijving in.
  4. Selecteer het type Registreren algemeen.
  5. Vul de overige velden in.
  6. Selecteer in het veld Tonen indien de waarde Dit formulier in de sessie nog niet is gevuld.
  7. Klik op: Voltooien.

Als een ingelogde bezoeker ene formulier heeft ingevuld, hoeft hij zich niet nog een keer te registreren als hij in dezelfde sessie hetzelfde formulier nog een keer wil invullen.

Direct naar

1. Invulformulier toevoegen
  2. Registratieformulier toevoegen
  3. Inschrijfformulier toevoegen
  4. Persoonsgegevens overnemen of invullen
  5. Invulformulier automatisch meerdere keren vullen in één sessie
  6. Velden toevoegen aan invulformulier
  7. Bijlage toestaan bij invulformulier
  8. Anonieme deelnemer direct inschrijven voor cursus