Invulformulier toevoegen

Je kunt invulformulieren op verschillende manieren gebruiken, namelijk voor het registreren van gegevens of voor het inschrijven van een bezoeker voor een cursus of evenement.

Inhoud

Werkwijze

Beschrijving

Als je wilt dat een bezoeker zijn gegevens achterlaat zodat je weet wie geïnteresseerd is in bepaalde informatie maak je een Registratieformulier aan. Als de bezoeker de mogelijkheid geeft om deel te nemen aan een cursus of evenement maak je een Inschrijfformulier aan.

Voor het direct inschrijven van een anonieme bezoeker op een cursus beschik je over een speciaal invulformulier.

Bij beide formulieren heb je de mogelijkheid om een workflow te starten en/of de gegevens op te slaan in een dossier.

Voordat je een invulformulier toevoegt moet je eerst een aantal vragen voor jezelf beantwoorden:

• Opslaan in dossier?

Als je het invulformulier wilt opslaan in het dossier van een organisatie of persoon voeg je eerst een type dossieritem toe waarbij Beschikbaar voor invulformulieren is aangevinkt. Je kunt uiteraard ook een bestaand type dossieritem beschikbaar maken voor invulformulieren.

• Bijlage bij invulformulier mogelijk?

Als je de bezoeker de mogelijkheid wilt geven om een bijlage mee te sturen geef je aan dat het koppelen van een bestand mogelijk is. Bij het type dossieritem moet je dan Bestand koppelen activeren.

• Registreren of inschrijven?

Registratieformulier: een bezoeker vult zijn gegevens in voordat hij de pagina kan openen waarop de informatie staat die hij nodig heeft.

Inschrijfformulier: een bezoeker schrijft zich in voor bijvoorbeeld een cursus of evenement.

• Workflow koppelen?

Als een medewerker een actie moet uitvoeren nadat een bezoeker een formulier heeft ingevuld koppel je een workflow aan het invulformulier. De actie komt dan automatisch terecht in de takenlijst van de medewerker! Belangrijk is dat je bij de workflow Verwerken gegevens uit invulformulier activeert.

• Vrije velden toevoegen?

Je kunt vrije velden toevoegen aan het invulformulier. Deze vrije velden kun je verplicht maken zodat de bezoeker in ieder geval zijn Achternaam of Bedrijfsnaam invult.

Ins_Invulformulier (Beschr)