Registratieformulier toevoegen

Je voegt een registratieformulier toe als de bezoekers een invulformulier moeten invullen voordat ze een bepaalde pagina of een bestand kunnen benaderen, bijvoorbeeld voor het downloaden van een brochure.

Registratieformulier controleren:

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Invulformulier / Invulformulier.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Vul de Omschrijving van het nieuwe formulier. Dit is de titel van het formulier.
  4. Selecteer het Type Registreren.
  5. Selecteer bij Vervolgpagina de pagina waar de bezoeker moet uitkomen wanneer het formulier gevuld is.
  6. Selecteer Captcha toepassen als je wilt dat de gebruiker eerst enkele afgebeelde woorden intypt. Hiermee toets je of er een persoon achter het scherm zit.

De tool verschijnt alleen als Captcha is ingericht voor de site waar het invulformulier wordt toegepast.

7. Vink Dossieritem insturen bij verzenden formulier aan als je het formulier wilt opslaan in het dossier van een persoon of organisatie. Het type dossieritem moet aanwezig zijn! Bij het type dossieritem moet je Beschikbaar voor invulformulieren activeren. Als je wilt dat de bezoeker een bijlage mee kan sturen met het formulier moet je ook Bestand koppelen aanvinken!

Meer informatie:  type dossieritem

1. Selecteer het type dossieritem dat ingestuurd moet worden.
    2. Selecteer eventueel een kenmerkcombinatie als die bestaat, waarmee een workflow wordt gestart.
    3. Vul een omschrijving voor het dossieritem in. Deze omschrijving zie je terug in alle door de klant ingestuurde formulieren. Hierop kun je ook filteren.
    4. Selecteer bij Bijlage of een bijlage toegestaan of verplicht is. Standaard is geen bijlage toegestaan.
    5. Meer informatie: bijlage toegestaan
  8. Klik op: Volgende.
  9. Selecteer hoe de persoongegevens ingevuld worden. Je kunt kiezen uit:
    1. Niet overnemen, altijd handmatig invullen: dit kun je gebruiken om de gegevens van iemand anders in te vullen, bijvoorbeeld om hem in te schrijven voor een cursus.
    2. Overnemen van ingelogde bezoeker (invullen voor ander toestaan): dit kun je gebruiken als het waarschijnlijk is dat iemand zijn eigen gegevens wil opgeven, maar ook de gegevens van iemand anders mag invullen, bijvoorbeeld: Geef het bedrijf op voor de AFAS Awards.
    3. Overnemen van ingelogde bezoeker als vaste waarde: dit selecteer je als de ingelogde gebruiker alleen zijn eigen gegevens mag invullen, zoals: Geef je mening over de website.
  10. Bij Tonen indien geef je aan wanneer en hoe vaak de bezoeker een formulier in moet vullen:
    1. Dit formulier in de sessie nog niet is ingevuld. Als een bezoeker ingelogd blijft hoeft hij zich maar één keer te registeren.
    2. Als er in de ingelogde sessie nog geen formulier uit de groep is ingevuld. Als een bezoeker meerdere brochures kan downloaden op de site wil je niet dat hij zich steeds moet registreren. Je kunt deze brochures toevoegen aan een invulformuliergroep. Zodra er een formulier is gevuld uit deze groep hoeft de bezoeker, zolang hij ingelogd blijft op de site, niet nog een keer een registratieformulier in te vullen!
      Als een bezoeker uitlogt is de sessie verlopen en zal hij zich weer moeten registreren als hij een brochure wil aanvragen.

Meer informatie: hoe vaak invulformulier invullen

11. Als je bij Tonen indien de optie 'In sessie nog geen formulier uit groep is ingevuld' hebt geselecteerd selecteer je nu een Invulformuliergroep.

Klik op: Nieuw en voeg een groep toe.

12. Vul tekst in voor de verzendknop van het formulier, bijvoorbeeld Ja ik doe mee!

Na het opslaan van het formulier kun je de eigenschappen openen en per taal een afwijkende tekst invullen.

13. Klik op: Voltooien.

Profit opent nu automatisch de Management Tool. Profit voegt voor ieder invulformulier automatisch een tabblad toe in de Management Tool gelijk aan de naam van het invulformulier. Je kunt dus per invulformulier tabbladen toevoegen en vrije velden toekennen. Je kunt de vrije velden definiëren bij de tabel Invulformulier. Deze velden zijn beschikbaar voor alle invulformulieren, zodat je één veld kunt hergebruiken.

14. Log in en start Sitebeheer.
  15.  Ga naar: de pagina waaraan je het invulformulier wilt toevoegen.
  16. Ga naar het tabblad: Pagina. Klik op: Bewerken.
  17. Klik op Klik op: Pagina-informatie / Eigenschappen.
  18. Ga naar het tabblad: Kenmerken.
  19. Selecteer het toegevoegde Invulformulier.
  20. Klik op: Aanpassen.
  21. Klik op: Concept publiceren.

Als je een verwijzing wilt toevoegen dan verwijs je direct naar de 'beschermde' pagina en niet naar het invulformulier.

Direct naar

1. Invulformulier toevoegen
  2. Registratieformulier toevoegen
  3. Inschrijfformulier toevoegen
  4. Persoonsgegevens overnemen of invullen
  5. Invulformulier automatisch meerdere keren vullen in één sessie
  6. Velden toevoegen aan invulformulier
  7. Bijlage toestaan bij invulformulier
  8. Anonieme deelnemer direct inschrijven voor cursus