Persoonsgegevens invullen

Bij het toevoegen van een invulformulier kun je aangeven of de gegevens van een ingelogde gebruiker automatisch overgenomen worden in het formulier en of een bezoeker een formulier voor een ander mag invullen. Je kunt er ook voor kiezen om de gegevens niet over te nemen zodat de bezoeker ze altijd zelf moet invullen.

Als een ingelogde bezoeker een organisatie selecteert kan hij ook een formulier invullen voor een collega.

Overnemen Persoonsgegevens in invulformulier:

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Invulformulier / Invulformulier.
  2. Open de eigenschappen van een invulformulier of voeg een nieuwe toe.
  3. Ga naar het tabblad: Extra.
  4. Selecteer bij Persoonsgegevens of en hoe je de persoonsgegevens wilt overnemen:
    • Bezoeker moet ze zelf invullen: in dit geval kies je voor Niet overnemen, altijd handmatig invullen.
    • Gegevens worden overgenomen van ingelogde bezoeker en mogen niet gewijzigd worden: je kiest voor Overnemen van ingelogde bezoeker als vaste waarde.
    • Gegevens worden overgenomen van ingelogde bezoeker en kunnen gewijzigd worden, de bezoeker kan dan ook een collega inschrijven: Overnemen van ingelogde bezoeker (invullen voor ander toestaan).
  5. Klik op: Opslaan en sluiten.

Invullen op formulier:

Als een bezoeker nu inlogt in de site en hij opent een pagina met een invulformulier geeft hij aan voor wie hij het formulier invult. Hij kan kiezen uit 'Mijzelf', 'Iemand anders' en eventueel 'Een collega'.

• Invullen voor 'Mijzelf':

Als de bezoeker kiest voor 'Mijzelf' vult Profit automatisch de persoons- en organisatiegegevens in voor de ingelogde bezoeker. De bezoeker kan deze velden hier niet wijzigen. Als je een dossieritem hebt gekoppeld aan het invulformulier, dan wordt het dossieritem ingestuurd voor de ingelogde bezoeker.

• Invullen voor 'Iemand anders'

Als de bezoeker kiest voor 'Iemand anders' vult de bezoeker de velden zelf in.

• Invullen voor 'Een collega'

Als een bezoeker kiest 'Een collega' vult Profit automatisch de persoons- en organisatiegegevens in voor de geselecteerde collega. De bezoeker kan hier alleen voor kiezen als hij is ingelogd en een organisatie heeft geselecteerd. Als je een dossieritem hebt gekoppeld aan het invulformulier, dan wordt het dossieritem ingestuurd voor de geselecteerde collega.

Op het invulformulier heb je de mogelijkheid om de persoonsgegevens te wijzigen. Als je het formulier voor jezelf invult kom je via de kop Gegevens wijzigen op de pagina Mijn gegevens. Als je het formulier invult voor een collega open je via deze knop de pagina om de contactgegevens van het geselecteerde contact aan te passen (als je daar rechten voor heeft).

Direct naar

1. Invulformulier toevoegen
  2. Registratieformulier toevoegen
  3. Inschrijfformulier toevoegen
  4. Persoonsgegevens overnemen of invullen
  5. Invulformulier automatisch meerdere keren vullen in één sessie
  6. Velden toevoegen aan invulformulier
  7. Bijlage toestaan bij invulformulier
  8. Anonieme deelnemer direct inschrijven voor cursus