thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Correctie verwerken in verschillenperiode

Een correctie verwerk je in Profit apart van de hoofdperiode. In de verschillenperiode zie je alleen de TWK-mutaties die zijn geïnitieerd op de voorgaande geaccordeerde perioden. Je bepaalt in de verschillenperiode zelf welke correctie je wilt overnemen naar de dichtgezette correctieperiode.

Correctieperiode direct dichtzetten:

Profit gaat ervan uit dat alle medewerkers in een (correctie)periode verwerkt moeten zijn. Als je slechts één medewerker wil corrigeren, dan gaat Profit standaard alle medewerkers verwerken. Met als gevolg mogelijk (meer) nabetalingen die je nog niet wil doen of nog moet controleren, of vervelender: vorderingen van correcties die je eigenlijk pas wil verrekenen met de salarisbetaling van de volgende periode. Om deze ongewenste correcties te voorkomen, wordt een periode standaard direct dichtgezet. Op dat moment is de dichtgezette periode per definitie leeg. Vanaf dat moment kun je per medewerker die in de verschillenperiode zit, beoordelen of je deze wil meenemen naar de dichtgezette periode.

Voordelen:

 • Borgen dat je altijd op tijd kunt betalen
 • Je kunt alle processen controleren aan de hand van de dichtgezette periode
 • De verschillenperiode vangt alle correcties en mutaties af en doordat ze blijven staan heb je de mogelijkheid om ze stuk voor stuk te beoordelen. Hierdoor kun je nog heel veel mutaties van medewerkers alsnog meenemen omdat je ze rustig kunt controleren
 • Je kunt één belangrijke mutatie nog meenemen de andere wijzigingen laten staan. Wijzigingen die je niet meeneemt worden alsnog verwerkt in de eerst volgende periode.

  Let op!

  Als je een correctieperiode hebt toegevoegd die niet direct is dichtgezet, dan vereist Profit dat alle medewerker verwerkt worden. Dit kun je voorkomen via de volgende stappen: selecteer de correctieperiode in de salarisverwerkingscockpit, en kies voor de actie 'Verwijderen verwerking". Nadat de verwerking is verwijderd, en de status is gewijzigd naar 'Niet verwerkt', kun je deze correctieperiode verwijderen. Maak dan een nieuwe correctieperiode aan, en zorg ervoor dat deze wel is dichtgezet.

Let op!

Als je een onbedoeld een correctieperiode hebt aangemaakt die direct is dichtgezet, dan kun je deze niet meer verwijderen. Echter, als je deze periode zonder medewerkers accordeert, dan krijg je de volgende melding:

De volgende dichtgezette correctieperiodes worden na het accorderen verwijderd, omdat deze geen verwerkte medewerkers bevat...Weet je zeker dat je door wilt gaan?

Je kunt de periode dan accorderen, waarna de correctieperiode wordt verwijderd. Er zijn daarmee dan geen gevolgen voor de betaling, loonjournaalpost en loonaangifte/pensioenaangifte.

Correctie verwerken in verschillenperiode:

 1. Ga naar: HRM / Payroll / Salarisverwerkingscockpit.
 2. Open de verschillenperioderegel als je één medewerker wilt verwerken. Als je alle correctie wilt verwerken, dan selecteer je de perioderegel.

  Je herkent de verschillenperiode aan de status Verschillen na dichtzetten.

Alle correcties verwerken in verschillenperiode:

 1. Klik op de actie: Verwerken.

  Als nog geen salarisverwerking heeft plaatsgevonden, dan is het veld Alleen de nog niet verwerkte medewerkers verwerken niet beschikbaar. Dit komt omdat Profit bij de eerste verwerking alle medewerkers verwerkt. Als er al wel een voorlopige verwerking heeft plaatsgevonden, dan is het veld aangevinkt. Als je dan op Ja klikt, worden alleen de nog niet verwerkte medewerkers verwerkt.

  Je vinkt dit veld ook uit als na een voorlopige verwerking zaken in de looninrichting zijn aangepast die geen direct gevolg hebben voor het loon, bijvoorbeeld de journalisering.

 2. Klik op: Ja.

  Voor het verwerken van de salarissen is een taak in de wachtrij gezet.

  Hier vind je meer informatie over de wachtrij.

 3. Klik op de actie: Wachtrij.

  Je ziet voor het verwerken van de salarissen de status Bezig met uitvoeren.

  Als je gebruik maakt van groepsgewijs salarisverwerken, dan maakt Profit meerdere taken tegelijk aan.

  Na het voltooien van de taak, sluit je de weergave.

 4. Sluit de weergave.
 5. Open de verschillenperioderegel om te bepalen welke correcties je wilt meenemen naar de dichtgezette periode.
 6. Selecteer de medewerker waarvan je de correctie wilt meenemen.
 7. Klik op de actie: Meenemen in dichtgezette periode.

Correctie los verwerken in verschillenperiode:

 1. Open de verschillenperioderegel als je één medewerker wilt verwerken.
 2. Selecteer de medewerker.
 3. Klik op de actie: Verwerken.
 4. Klik op de actie: Meenemen in dichtgezette periode, om de correctie mee te nemen naar de dichtgezette periode.

Direct naar

 1. Terugwerkende kracht (TWK)
 2. Afdrukinstellingen voor TWK stroken
 3. Automatische TWK
 4. Handmatig initiëren van wijzigingen met TWK
 5. Correctieperiode toevoegen
 6. Correctie verwerken in verschillenperiode
 7. TWK raadplegen
 8. Correctieperiode accorderen
 9. Betaalbestand correctieperiode
 10. Verschil en vervangende TWK loonstroken
 11. TWK in journaalpostanalyse
 12. TWK in Kostenanalyse
 13. Loonaangifte en TWK
 14. Jaaroverschrijdende TWK mutaties

Process

TWK Salarisverwerking

Work area

Payroll