Journalisering projectfactuur

Je journaliseert de facturen, die je in Profit Projecten hebt gegenereerd en/of handmatig toegevoegd, naar Profit Financieel. Hiermee journaliseer je kosten en omzet en genereer je openstaande posten bij debiteuren.

Na het journaliseren kun je de facturen vanwege de integratie met Profit Financieel niet meer wijzigen.

Voor doorgeboekte facturen naar Profit Financieel is een rapport beschikbaar: de dagstaat. Deze dagstaat kun je achteraf afdrukken.

Als je ervoor kiest om per project te journaliseren, dan vult Profit de omschrijving in de dagstaat met de omschrijving van het project in de factuur, in plaats van de standaard omschrijving. Deze omschrijving schrijft Profit vervolgens weg bij de integratie naar Profit Financieel.

Let op:

Voor de journalisering heb je de juiste integratiegegevens nodig. Ook moet je ervoor zorgen dat de stamgegevens in de financiƫle omgeving op de juiste wijze zijn gevuld.

Je kunt verbijzonderingskoppelingen vastleggen voor de integratie van verbijzonderingen met Profit Financieel. Hiermee worden dan de opbrengstboekingen van de facturen in Profit Financieel geregistreerd per kostenplaats (product, afdeling, rayon, e.d.).

Door het verbijzonderen per kostenplaats (verbijzonderingscode) krijg je meer inzicht en dus mogelijkheden tot bijsturen. Je legt de verbijzonderingskoppelingen vast via Algemeen / Inrichting / Integratie-instellingen / Verbijzonderingskoppeling.

Pro_Projecten journaliseren (10)

Voorbereiding

Werkwijze

Werkwijze

Zie ook